Слагат миниклавиатури: Пазят ЕГН-то в аптеката. Касата им плаща по

...
Слагат миниклавиатури: Пазят ЕГН-то в аптеката. Касата им плаща по
Коментари Харесай

Слагат миниклавиатури: Пазят ЕГН-то в аптеката


Слагат миниклавиатури: Пазят ЕГН-то в аптеката. Касата им заплаща по 5 лв. на изпълнена рецепта, хората няма на висок глас да споделят персоналните си данни.
Пазят ЕГН-то в аптеката.
Вече няма да има потребност хората да споделят на висок глас данните си, а ще могат да го вкарват чрез миниклавиатура. Така е решил казуса с разгласяването на тази информация ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.
„ Ние имаме дребни клавиатури,
с които се набират единствено числа.Така сме решили този въпрос. Ние взаимствахме опита от някои клиники и ДКЦ-та “, съобщи той пред „ Телеграф “ и добави, че въпросните клавиатури са от порядъка на 12-13 лв. за брой.
Костов показа, че на други места
неудобството е решено благодарение на дребни листчета, върху които хората си пишат ЕГН-то и го дават на служителя. Костов разяснява, че КЗЛД са оповестили, че с тези данни не може да се навреди на човек и да вземем за пример да бъде изтеглен заем единствено с тях.
Председателят изясни, че при взимане
на медикаменти, когато пристигна време за посочването на ЕГН-то, фармацевтът се обръща към пациента и го приканва да го вкара. След като се впише в системата, работата продължава до приемането на медикаментите.
Здравната каса изплаща за обработена
рецепта от фармацевт по 5 лв. и това е по този начин от времето на проф. Асена Сербезова, посочи Костов. Той отхвърли внушението, че персонални лекари преднамерено изписват по няколко, с цел да се облагодетелстват и да печелят аптеките. „ Обикновено изцяло безплатните и отчасти заплащаните от НЗОК медикаменти се изписват на разнообразни предписания “, разяснява ръководителят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР