Слага се край и на временната дерогация за Германия и

...
Слага се край и на временната дерогация за Германия и
Коментари Харесай

Приет е окончателно 11-ият пакет евросанкции срещу Русия frognews.bg

Слага се край и на краткотрайната дерогация за Германия и Полша да получават недопечен нефт от Русия посредством тръбопровода " Дружба ".

 

Ако съдействието с трети страни във връзка с глобите не дава стремежи резултат, Европейски Съюз може да предприеме бързи, пропорционални и целенасочени дейности, които да лишат Русия от нужните ѝ запаси, с цел да води войната в Украйна.

 

Ако обаче, макар самостоятелните наказания, продължи заобикалянето на ограничаващите ограничения и даже то остане значително и редовно, тогава Съветът на Европейски Съюз може да реши с единогласие да ограничи продажбата, снабдяването, прехвърлянето или износа на артикули и технологии за трети страни, чиято пълномощия демонстрира изключително висок риск да бъде употребена за подкопаването на глобите. 

 

Забранява се преносът през територията на Русия на артикули и технологии, които биха могли да подкрепят нейната военна мощност или развиването на бранша на защитата и сигурността ѝ.

 

Съветът на Европейски Съюз добави още 87 формирания в санкционния лист поради директното подкрепяне на Русия, в т. ч. и от Иран поради доставката на дронове, както и компании от трети страни, които вземат участие в заобикалянето на глобите.

 

Забранява се преносът на артикули в Европейски Съюз с ремаркета и полуремаркета, регистрирани в Русия, в това число и когато са теглени от камион отвън страната. Същото важи и за достъпа до пристанищата на Общността на всевъзможни плавателни съдове, които реализират трансфер един на различен. Удължава се възбраната на лиценза на 5 медии, които са под контрола на Кремъл. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР