Сладолед и алкохол - това са две от най-честите удоволствия

...
Сладолед и алкохол - това са две от най-честите удоволствия
Коментари Харесай

Наздраве“ с кутийка сладолед

Сладолед и алкохол - това са две от най-честите удоволствия на лятото, без значение дали с тях вървят плаж и море, хижа и планина или градска градинка и трева.

И в случай че лятото е въплъщение на свободата - поради отпуските, ваканциите и дългите, луди уикенди, то тогава независимост несъмнено би било и да не ни се постанова да търсим сладолед и алкохол поотделно, а да ги намираме в едно - в кутийка " Скреж ".

Свежи хора

" Скреж " са първите български алкохолни сладоледи. Виновни да ги има са Албена Стоянова и Деян Тошев - и двамата същински влюбени в кулинарията, в ексцентричността и (от доста малки) в сладоледа.

Албена работи в кухнята на няколко ресторанта, до момента в който не открива, че огромната й пристрастеност е сладкарството. Бързо се преориентира към десертите, само че желанието й да опитва не съумява да се побере в никоя кухня, даже и тази на един от най-хубавите - началник Андрей Стоилов.

Деян също е работил като готвач, който, един път тръгнал по веригата нагоре, през днешния ден е на мениджърска позиция в столичния ресторант Tempero. Отговорностите там обаче не му пречат да застане един до друг с Албена в новото й начинание.
 Снимка 435469

В последна сметка, двамата се познават от задоволително дълго време, с цел да сложат началото на общ опит - личен бизнес с алкохолни сладоледи. Или както те го назовават - " работилничка за сладки моменти ".

Свежа концепция

Както множеството положителни хрумвания, и тази се ражда на маса. На нея тогава е имало единствено две неща - скрежина и алкохол. Смесването им е и първият опит на Албена и Деян, който незабавно печели правилни почитатели измежду приятелите им.

Оттогава досега, в който " Скреж " се трансформира в първата българска марка, която миксира алкохол и сладолед в една кутийка, минават цели пет години.

Първо идва името, по-късно - логото. Българско и семпло. Точно както скреж незабавно се асоциира със сладолед. Биоразградимите опаковки обаче са това, което забавя стартирането на плана. За Албена и Деян те са наложителна част от марката, тъй като изчакват, колкото е належащо, с цел да съумеят да си ги обезпечат.
 Деян Тошев

Деян Тошев

" Попитайте 100 индивида и не повече от пет ще кажат, че не хапват сладолед, а те най-вероятно послъгват. Ние вършим алкохолен сладолед за хората, които обичат да опитват. Продуктът е бутиков и се предлага единствено на защити местоположения и събития. "

Свежи усети

Всеки усет на " Скреж " е фиктивен от Албена и Деян - съгласно моментното им въодушевление и ентусиазъм, от време на време и съгласно сезона. " Не му мислим доста, а просто го вършим. За благополучие досега нямаме неудачен опит. "

Четирите типичен комбинации, с които " Скреж " започва, през днешния ден са непрекъснато в асортимента - бял ром с кокос, мента с късчета шоколад, ягода с просеко и шоколад с уиски и с бадеми.

Последният тук е и първият опит на Албена, само че и един от всеобщите любимци. Точно от него " мистериозно " изчезват огромни количества в кухнята, още преди да са стигнали до клиентите...
 Снимка 435468

С времето Деян и Албена стават все по-смели в миксирането на усети. Така краен резултат от опитите им са тиква с коняк и канела - за есента, мрачен ром, канела и сушени червени плодове - за зимата, и ликьор от виолетки - за пролетта. Най-новите оферти за лято 2019 пък са текила, лайм и пушена сол, както и водка с горски плодове.

От толкоз алкохолни мискове главата ни се завъртя. Но Деян и Албена се майтапят, че нещо сходно няма по какъв начин да се случи след един " Скреж ", тъй като алкохолното наличие в сладоледите е едвам 15%. Те допълват сметаната, млякото и естествените подсладителите, с които не се вършат взаимни отстъпки.

Сладоледите " Скреж " можем да намерим в Зона Б-5, ул. Одрин, бл.14, както и в ресторант Graphite, магазин Bread&Wine и Co-Co sweet and more. Във Фейсбук станицата можем да следим и събитията, на които гостуват.

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР