Слаб износ, спад на темпа на растеж на заплатите и

...
Слаб износ, спад на темпа на растеж на заплатите и
Коментари Харесай

Euler Hermes: Растежът на икономиката ще се забави до 3% през 2019 г.

Слаб експорт, спад на темпа на напредък на заплатите и по-умерено вътрешно ползване. Това са главните аргументи интернационалната компания за обезпечаване на търговски заеми Euler Hermes да предвижда нарастване на българският Брутният вътрешен продукт от едвам 3% през 2019 година по отношение на 3.2% предстоящ растеж през предходната година. Числата на компанията са намалени по отношение на миналата прогноза, оповестена през лятото.

Това е една от най-ниските прогнози за растежа тази година, само че не е единствената, която залага на закъснение на стопанската система. Международният валутен фонд (МВФ), Световната банка и Европейска банка за възстановяване и развитие също чакат спад на темпа, до момента в който измежду оптимистите с прогноза за ускорение са Българската национална банка (БНБ) и Министерството на финансите, Уникредит Булбанк и Европейската комисия (ЕК).

 bb32da76-745e-b7c8-4fc4-35fbefdab193

Очакванията за годината

През новата година експортът ще продължи слабия тренд от миналата, главно поради износа към трети страни като Турция и Русия, съгласно компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР