Сквален е понятие, с което малко хора са запознати. Истината

...
Сквален е понятие, с което малко хора са запознати. Истината
Коментари Харесай

Антиоксидантът сквален - какво е и как помага

Сквален е разбиране, с което малко хора са осведомени. Истината е, че това вещество се снабдява с все по-широко приложение и известност в света на козметиката и фармацевтичната промишленост поради своите потребни качества.

Скваленът е антиоксидант, който е въглеводород и е открит за първи път при започване на 20 век от японски учени. Неговото изобретение е било в черния дроб на акули, като по-късно се изследват и откриват редица скъпи свойства на веществото.

Благодарение на експертите в козметологията сквален през днешния ден се добива и от растения като маслина, оризови трици и захарна тръстика. Чистото вещество сквален има течна конструкция и няма цвят. То не е разтворимо във вода, само че се разтваря добре в ацетон и етери.

За какво спомага антиоксидантът сквален

Регулира превоза на О2 в тялото

Една от най-значимите функционалности на сквалена е, че контролира превоза на О2 в тялото. Веществото способства за това, да се обезпечава интензивно засищане на О2 и да се предотвратява дефицита му. Когато взаимодейства с вода, скваленът може да получи О2.

 Сквален

Подобряване на метаболизма със сквален

Скваленът взе участие в метаболитните процеси, защото веществото е промеждутъчен артикул на разнообразни стероиди. Антиоксидантът обезпечава разнообразни витамини в организма, като най-много доставя витамин D. Освен това скваленът работи удобно върху хормоналните процеси в тялото.

Подхранване на кожата със сквален

Скваленът е вещество, което доста способства за подобряването типа на кожата. Той работи удобно, като забавя процесите на стареене и хидратира в дълбочина. Скваленът подхранва кожата и възстановява нейния искра. Веществото демонстрира мощни регенериращи свойства, поради което се ползва необятно в козметичния свят.

Укрепване на дихателните пътища със сквален

Веществото сквален е мощен антиоксидант, който сполучливо защищава организма от настинки, вируси и грипове. Той пази тялото от инфекциозни болести и пази функционалността на дихателните пътища.

Подсилване на имунната система със сквален

Скваленът демонстрира още една основна функционалност във връзка с здравето. Веществото предизвиква оптималната работа на имунната система, като преборва дразнителите. Скваленът има свойството да унищожава нездравословните бактерии в организма и да прави пречистваща функционалност.

Освен това веществото се бори и лекува разнообразни възпаления в тялото. То отстранява всевъзможен тип замърсявания и пази имунитета на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР