Скулптурната композиция Водна паша“ на ще бъде поставена върху водното

...
Скулптурната композиция Водна паша“ на ще бъде поставена върху водното
Коментари Харесай

„Водна паша“ на Павел Койчев „заживява“ върху водното огледало на Южния парк

Скулптурната комбинация „ Водна паша “ на ще бъде сложена върху водното огледало на в София, при западния му вход.
Изработката й на стойност 393 480 лева с Данък добавена стойност е предоставена на обединяване „ Водна паша “, съучастник в което е притежателят на авторското право скулпторът Павел Койчев, излиза наяве от съобщение на
Процедурата, по която ще стане изборът на реализатор, е посредством договаряне без авансово съобщение, поради притежаваните права на интелектуалната благосъстоятелност.
„ Автор е физическото лице, вследствие на чиято креативна активност е основано произведение и до доказване на противното за създател на творбата се счита лицето, чието име или различен идентифициращ знак са посочени по нормалния за това метод върху оригинала на творбата, копия или екземпляри от него и/или техните опаковки “, се сочи в документите.
 

 
 Зелени библиотеки в парковете на София " Зелени библиотеки " в парковете на София
Първите за тази година „ Зелени библиотеки “ в парковете на София започват на 3 август 2019 година на две места – в Южния...
Предложението за създаване на скулптурна комбинация „ Водна паша “ постъпва в Столична община с поддръжката на голям брой известни български създатели, актьори и интелектуалци. Творбата на скулптора Павел Койчев е получила утвърждение от „ Съюза на българските художници “, и други
С Решение от 26-ти ноември Столичният общински съвет е дал единодушие скулптурната комбинация да бъде направена и трайно експонирана на градско-парковото пространство – водно огледало, при западния вход на Южен парк.
Такава скулптурна група от човешка фигура и овце на Павел Койчев е ситуирана в малко езеро край село „ Осиковица ”, близо до парк-галерията „ Оригиналите “. През 2016 година пластиките са актуализирани с по-устойчиви покрития и са ситуирани още веднъж в езерото за непрекъснато. 
След отправената покана и поредност разисквания Павел Койчев предложи на Столична община да сътвори нова версия на емблематичната си творба " Водна паша ". Творецът даде и концепцията за местоположението, в която тя да " заживее ". Фигурите ще бъдат направени от бронз, а основната ще е висока близо 4 метра.
Досега в София са сложени две статуи на създателя - пред постройката на общинския културен институт " Красно село " и пред Американското посолство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР