Скот Хол, съюзник на Тръмп, обвинен в изборното дело в Джорджия, се призна за виновен

...
Скот Хол, един от 19-те обвиняеми по дело за намеса
Коментари Харесай

Скот Хол, един от 19-те обвиняеми по дело за намеса в изборите в щата Джорджия, се призна за виновен в пет криминални обвинения като част от сделка с прокурорите на окръг Фултън в Съединените щати.

Той става първият, който се признава за виновен в широкомащабното дело, което твърди, че бившият президент Доналд Тръмп и съюзниците са участвали в „престъпно начинание“ за отмяна на резултатите от президентската надпревара през 2020 г.

Продължавайте да четете

списък от 3 елемента Тръмп се пледира за невинен по делото за изборите в ДжорджияБившият президент на САЩ Доналд Тръмп се предаде по делото за изборите в ДжорджияПърво сътрудничество с Тръмп -обвиняемите по изборно дело в Джорджия се предават в затвора Фултънкрай на списъка

Като част от сделката, Хол се съгласи да свидетелства в бъдещи производства. Той получи пет години пробация в замяна на признаване за виновен по пет престъпления за заговор за извършване на умишлена намеса в изпълнението на изборните задължения.

Хол, служител под гаранция в Джорджия, също беше един от първите, които се предадоха на властите на окръг Фултън през август, когато 19-те обвиняеми бяха изправени пред краен срок да се предадат.

Първоначално той беше обвинен в седем углавни престъпления — включително заговор за измама на държавата, компютърна кражба и незаконно притежание на бюлетини — въз основа на обвинения, че е помогнал за нарушаване на изборното оборудване в селския окръг Кофи, Джорджия, в неуспешен опит да се докажат неверните твърдения на Тръмп за измама на избирателите.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР