Скоро ще можете да се възползвате от една от ексклузивните

...
Скоро ще можете да се възползвате от една от ексклузивните
Коментари Харесай

Една от ИИ-функциите в Windows 11 вече е достъпна за всички – не е необходим специален хардуер

Скоро ще можете да се възползвате от една от извънредните ИИ-функции на Surface на всеки поддържан компютър с Windows 11. Microsoft разкри, че Voice Clarity ще се появи на всички компютри с Windows 11 с процесори x64, а освен на такива с чипове ARM64.

Voice Clarity е функционалност, която работи във фонов режим и усъвършенства гласа ви в действително време по време на диалози

Тя употребява „ модели с изкуствен интелект с ниска трудност “ за угнетяване на фоновия звук, унищожаване на ехото и понижаване на реверберацията. Засега тя е налична единствено на компютрите Surface с ARM процесори, като Surface Pro 9 5G и Surface Pro X. С Windows 11 Canary Channel build 26040 всички консуматори с „ обичайни “ Intel и ARM процесори ще могат да я тестват.

Пълният лист с измененията в build 26040 можете да видите в обявата в блога на Microsoft. Друго от по-големите нововъведения, което си заслужава да се подчертае е освежаването на страницата при конфигурацията на Windows 11.

Voice Clarity работи на редовно равнище с всички приложения, които употребяват режим за обработка на информационни сигнали, в това число гласови чатове в доста известни игри

Това значи, че ще можете да се възползвате от функционалността без да чакате разработчиците да я поддържат в своите планове. Въпреки това основателите на приложения могат да осъществяват и комутатор за превключване сред ИИ-моделите за гласови връзки.

Функцията Voice Clarity е част от Windows Studio Effects – сбирка от усъвършенствания, които разчитат на машинни логаритми и изискват специфичен NPU (Neural Processing Unit/Блок за невронна обработка). Те включват резултати на видео фона, контакт с очите, автоматизирано рамкиране и усъвършенствания на гласа. С Windows 11 build 26040 потребителите, които нямат NPU в своите компютри ще могат да тестват някои от тези усъвършенствания.

Microsoft, Qualcomm, AMD и Intel вършат големи опити в региона на прекарванията с изкуствен интелект в актуалните лични компютри. По-късно тази година клиентите ще могат да избират всред вълна от нови компютри с чипове със профилирани ИИ-процесори. Очаква се Microsoft също да пусне нова версия на Windows с „ революционни “ благоприятни условия с изкуствен интелект. Някои от тях ще бъдат налични на съществуващите компютри, до момента в който други ще работят единствено на нови устройства с най-новите чипове. Според слуховете 16 GB RAM памет към този момент ще е базовата стойност за компютрите с изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР