Скопие. През последните месец и половина Република Северна Македония (РСМ)

...
Скопие. През последните месец и половина Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

„МКД“ : РСМ има най-голям напредък във ваксинацията в региона, България е последна

Скопие. През последните месец и половина Република Северна Македония (РСМ) е преди всичко в района съгласно увеличението на броя на жителите, които са имунизирани с най-малко една доза от имунизацията, похвалиха се от Министерството на здравеопазването. „ От 5 юли до 24 август броят на хората, получила най-малко една доза ваксина на 100 поданици в страната се е нараснал с повече от 14 %, което е най -високият прогрес в съпоставяне със страните в района и ясно демонстрира възходящия интерес към имунизацията измежду популацията ", осведоми службата за връзки с обществеността на Министерството на здравеопазването на РСМ, представено от скопското електронно издание “МКД “ .

За същия интервал, директно след С. Македония, са Косово с 10,64 %, Албания и Гърция с 8,61 % и Черна гора с 8,04 % повишен % на имунизираните жители с най-малко една доза от имунизацията. Увеличението в Босна е 7,95 %, до момента в който в Словения 6,9 %.

Най -малкият прогрес в района, маркиран от 5 до 24 август, е България със единствено 1,66 % нараснал % на имунизация.

От илюстрацията на Министерството на здравеопазването може да се означи, че за разлика от напредъка на използване на най-малко една доза от имунизацията през упоменатия интервал, съгласно обсега на имунизациите, Гърция, Словения, Сърбия и Хърватия са с най-хубави индикатори, следвани от Черна гора и Македония., а на дъното е България.

Целият район, въпреки това, е надалеч от обсега на имунизацията, който имат други страни в Европейския съюз, да вземем за пример водачите във имунизацията Португалия, Исландия и Малта.

„ Увеличаването на броя на ваксинираните жители значи и по -голяма групова отбрана, намалявайки опцията вирусът да мутира и да се популяризира. Ваксините са безвредни и ефикасни и предотвратяват развиването на тежки болести, хоспитализация и гибел. „ Ваксинацията е споделена отговорност и постигането на групов имунитет е единственият метод да се постави завършек на пандемията и да се резервира публичното здраве, “ декларират от Министерство на здравеопазването на РСМ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР