Скопие. От българска територия е водена хибридна война по време

...
Скопие. От българска територия е водена хибридна война по време
Коментари Харесай

„МКД“ : От българска територия е водена хибридна война по време на изборите в Македония

Скопие. „ От българска територия е водена хибридна война по време на изборите в Македония “, написа македонското електронно издание “МКД “ в материал, показан без редакторска интервенция.
Напоследък хибридните закани се трансфораха в сериозен проблем за националната сигурност както в страната, по този начин и в района, беше декларирано в Регионалното учебно заведение за сигурност по време на семинар на тематика „ Хибридни закани и тяхното влияние на демокрацията - провокации за районно съдействие “.
Според Татяна Дронзина, професор в Софийския университет, има хибридни закани, и това се вижда в работата на медиите, политическите партии, които не работят за национални ползи, и при вземането на решения за България, тъй като решенията се взимат на открито и от други хора.
„ По време на изборите в Македония цялата хибридна война се водеше значително от територията на България, тъй като там беше ситуиран щабът на съветското разузнаване. Така че от тази позиция се причислявам към мнението на сътрудниците си, че би трябвало да се борим дружно, тъй като бъдещето и на България, и на Македония е в Европейски Съюз и НАТО “, сподели Дронзина.
Заместник-ректорът на скопския университет Мариан Гюровски счита, че връщането на американския интерес към тази част на Балканите би трябвало да бъде приветствано, защото процесът на евроатлантическа интеграция ще бъде приключен и някои открити въпроси ще бъдат решени по-скоро.
Директорът на Агенцията за национална сигурност Виктор Димовски съобщи, че хибридните закани в действително време се трансформират в сериозна опасност за националната сигурност както в Македония нас, по този начин и в района.
" През последните години в действителност имаме признаци и обстоятелства, че ние като страна сме изложени на сходни закани и от тази позиция нашето държавно управление реши да изготви проект за решителни дейности за противопоставяне на дезинформацията ", сподели Димовски и съобщи, че страната си сътрудничи със структурите на НАТО. и Европейски Съюз, които са построили тактика за съдействие и тактика за противопоставяне на тази модерна опасност.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР