Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ)

...
Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

Буяр Османи в Брюксел: ЕС става непривлекателен за избирателите в Западните Балкани

Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи посети Брюксел и Брюж, където се срещна с българския си сътрудник Светлан Стоев в деня след изборите в България, осведоми македонската редакция на Радио „ Свободна Европа “

Османи предизвести Европейския съюз, че става неприветлив за гласоподавателите в Западните Балкани, оповестява Македонската осведомителна организация (МИА).

На въпрос дали има заплаха за страната и района като цяло, в случай че Северна Македония не стартира договаряния през декември, Османи сподели, че има вяра, че " проблемите ще стартират, когато Европейски Съюз няма да бъде печеливш билет за изборите " и че страната към този момент се движи „ по пътя, по който европейската концепция към този момент да не е победоносна “.

" Това към този момент е неприятен сюжет за целия район, когато националистическата, ретроградна изразителност изплува на повърхността, тогава ще би трябвало да управляваме рецесии вместо бъдещето ", сподели Османи.

Османи взе участие в среща с шестима външни министри от Западните Балкани със студенти, учещи дипломация, от колежа в Брюж.

На срещата външните министри на Косово и Босна и Херцеговина предизвестиха, че районът върви към дестабилизация и допустима нова революция. Но Османи сподели с по-умерен звук, че фактът, че три страни от района към този момент са членове на НАТО, носи непоклатимост.

По мотив срещата с българския министър Светлан Стоев Османи сподели, че остава с усещането, че и двете страни вървят към по-предвидима фаза в връзките.

" Разменихме отзиви за динамичността в двете страни, която беше бурна в последно време, с чувството, че двете страни навлизат в предсказуемост след изборите, което дава опция за по-фокусиран метод във връзка с намирането на решение ", сподели Османи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР