Скопие. Късно снощи премиерът на югозападната ни съседка Зоран Заев

...
Скопие. Късно снощи премиерът на югозападната ни съседка Зоран Заев
Коментари Харесай

Разговорът Заев-Донфрид: Започването на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС е геостратегически интерес на САЩ

Скопие. Късно нощес министър председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев организира телефонен диалог с асистент държавния секретар на Съединени американски щати Карън Донфрид, която „ от името на държавното управление на Съединени американски щати и американските жители изрече дълбоки съболезнования на македонските жители за починалите при автобусната злополука в България “, оповестява електронното издание на скопския вестник „ Слободен щемпел “ .

Според държавната пресслужба двамата са разискали евроинтеграционния развой на Северна Македония, като Заев е бил убеден в цялостната поддръжка на Съединени американски щати за започване на договарянията с Общността през декември тази година.

Събеседниците са се съгласили, че започването на договарянията със Северна Македония и Албания е във външнополитически и геостратегически интерес на Съединени американски щати.

Телефонният диалог е удостоверил стратегическото партньорство сред Северна Македония и Съединени американски щати, които в този момент са съдружници в НАТО, излиза наяве още от публикувания текст.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР