Скопие. Ако ВМРО-ДПМНЕ продължава с неконструктивната си политика спрямо Договора

...
Скопие. Ако ВМРО-ДПМНЕ продължава с неконструктивната си политика спрямо Договора
Коментари Харесай

МИА : Европейската народна партия може да изгони ВМРО-ДПМНЕ

Скопие. Ако ВМРО-ДПМНЕ продължава с неконструктивната си политика по отношение на Договора с Гърция, Европейската национална партия (ЕНП) може да я изгони от редиците си, осведоми организация МИА .
Висши представители на ЕНП са вбесени от държанието на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, са съобщили за македонската осведомителна организация представители на най-голямата и най-влиятелна политическа група в Европейски Съюз.
В неделя ръководителят на ЕНП Жозеф Дол в телефонен диалог с опозиционния водач Християн Мицковски го е предизвестил с „ изцяло недипломатичен звук “, че в случай че партията му не обезпечи условия за либерален парламентарен спор по приемането на Преспанското съглашение, ще „ носи цялата отговорност за следствията, пред които ще се изправи страната “.
Въз основа на отчетите, които е получил, еврокомисарят по разширението Йоханес Хан е изразил угриженост за закани от страна на ВМРО-ДПМНЕ по адрес на нейни депутати, които желаят да поддържат Договора с Гърция. Той е предизвестил, че е нужно партията да се откаже от сходен деконструктивен метод и да сложи на напред във времето ползите на страната. „ Съвършено недопустимо е една партия, която претендира да е европейска и продемократична, да постъпва по този начин “, e декларирал той наскоро пред виенския ежедневник Der Standard.
ЕНП е подлагала на критика ВМРО-ДПНМЕ, когато е била на власт, само че до този миг в никакъв случай не изразявала обществено несъгласието си с отношението й по даден въпрос.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР