Скок на броя на заразените с коронавирус и на починалите

...
Скок на броя на заразените с коронавирус и на починалите
Коментари Харесай

Нов ръст на заразените и починалите от COVID-19 у нас - 109 жертви за 24 часа

Скок на броя на инфектираните с ковид и на умрелите у нас. Новите случаи са за първи път над 2000 от април насам - 2090, като процентът на инфектираните е 6,5% при направени над 32 000 теста.

109 души са изгубили борбата с заболяването, излиза наяве от новите данни, оповестени в Единния информативен портал. Вчера стана ясно, че страната ни е първа по смъртност от ковид в Европейски Съюз. Общият брой на умрелите е 18 840.

Близо 3600 са приетите в болница пациенти, като 301 от тях остават за лекуване в интензивно поделение.

Най-голям е броят на инфектираните в София, Пловдив и Стара Загора.

Общият брой на инфектираните с ковид в България е към този момент 453 689. Общият брой на излекуваните е 405 095.

Поставени са още 10412 дози ваксина. Общият брой на хората със приключен имунизационен цикъл е 1 163 504.

Вчера основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев предложи ограничения за справяне с четвъртата вълна. Предложението му включва възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия, с изключение на с понижен на половина потенциал и зелен документ. Заведенията да работят единствено навън, с 2 метра разстояние и групи не повече от 6 индивида.

В заведенията да се позволяват хора, които са ваксинирани или преболедували, а личният състав също би трябвало да е имунизиран. В моловете хората могат да са единствено по един на 8 кв.м. От Асоциацията на заведенията се готвят за митинги, в случай че ограниченията влязат в действие.

Присъственото образование в учебно заведение също е под въпрос. Засега министър Денков го подсигурява единствено за първокласниците. Служебният министър-председател Стефан Янев опроверга изказванията, че това е опит за въвеждане на наложителна имунизация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР