Skoda напълно разсекрети новия кросоувър Enyaq, който е първият изцяло

...
Skoda напълно разсекрети новия кросоувър Enyaq, който е първият изцяло
Коментари Харесай

Skoda показа първия си електрически кросоувър Enyaq

Skoda изцяло разсекрети новия кросоувър Enyaq, който е първият напълно електрически SUV на чешката марка. Според пресслужбата на компанията, производството на колата започва в завода в Млада Болеслав. Европейските продажби на новия артикул стартират през идната година.

Skoda Enyaq се основава на модулната архитектура MEB, създадена от Volkswagen особено за новото потомство електрически коли. Дължината на модела е 4648 мм, а ширината - 1877 мм. Междуосието е 2765 мм. Компанията акцентира, че интериорът на автомобила е съпоставим с този на Kodiaq.

Електрическият кросоувър получи " затворена " решетка, къси надвеси, тесни фарове и дребни въздухозаборници в предната ризница за изстудяване на спирачките. Оптиката на Enyaq е направена в жанр Scala и Kamiq. Както споделиха от пресслужбата на чешката компания, при създаването на осветителните системи на бъдещия модел дизайнерите на Skoda са били въодушевени от бохемския кристал. Коефициентът челното противодействие на електрическа кола е 0,27.
 Снимка 494537
Източник:

Салонът на Enyaq разполага с дигитален приборен панел с 13-инчов мултимедиен екран, панорамен люк и проекционен екран с добавена действителност. Под централния подлакътник е инсталирана кутия за 6,2 литра, друга (11,4 литра) е ситуирана под централната подпора. При интериорната украса на автомобила са употребявани екологични материали. Обемът на багажното поделение е 585 литра.

Водачът има достъп до адаптивен круиз надзор, помощ при завиване, усъвършенствано спешно прекъсване, надзор на лентата на придвижване и самостоятелно паркиране. Основните функционалности в кабината се управляват от сензорен екран и система за ръководство на жестове.

Автомобилът показа главните съставни елементи и възли с купе-кросоувъра Volkswagen ID.4. Enyaq ще предложи на клиентите задно и задвижване на всички колела. Основната версия на кросоувъра получи електрически мотор с мощ 148 конски сили. Без презареждане колата може да измине 340 км по WLTP цикъл.

Модификацията Enyaq 80 iV може да измине повече от 500 км с едно зареждане и е оборудвана с електрически мотор с потенциал от 204 конски сили.
 Снимка 494536
Източник:

Кросоувърът получи и модификации със задвижване на четирите колела с два електрически мотора. Общата мощ на версията Enyaq 80x iV е 265 конски сили. Топ модификацията получи силов елемент от 306 конски сили. И двата автомобила могат да изминат до 460 километра без презареждане.

До 2025 година Skoda има намерение да пусне на пазара до 10 нови модела, които ще получат напълно електрическо или хибридно задвижване. Автомобилният производител чака, след пет години такива коли да съставляват до 25% от общите продажби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР