Склонни сме да търсим партньори със сходни на нашите качества

...
Склонни сме да търсим партньори със сходни на нашите качества
Коментари Харесай

Наистина ли се влюбваме в определен тип мъже?

Склонни сме да търсим сътрудници със сходни на нашите качества и характерности. До този извод стигнали канадски учени, които даже настояват, че може да бъде планувано какъв ще е идващият обект на желанията на участниците в тяхното проучване.

Новият сътрудник до известна степен ще наподобява на предходния, безапелационни са психолозите.

Хората в действителност имат избран „ вид ”, в който се влюбват. На това мнение са и американски учени, като допълват, че половото привличане може да бъде предопределено от първия човек, с който сме имали връзка.

„ Всеки, който ви припомня за първата ви обич, може да бъде прелъстителен за вас години напред ”, изясняват психолозите от болница в щата Масачузетс.

И като си приказваме за обич и привличане – друго изследване в региона опровергава известния мит, че противоположностите се притеглят.

Всъщност и мъжете, и дамите избират сътрудници със сходни физически характерности, политически възгледи и схващания за живота като цяло.

„ Да, първоначално разликите са вълнуващи и забавни, само че в в дълготраен проект може да доведат до дисбаланс и неустойчивост във връзката “, изясняват психолозите.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР