Скиор предизвика лавина в района на Седемте рилски езера и

...
Скиор предизвика лавина в района на Седемте рилски езера и
Коментари Харесай

Скиор предизвика лавина на Рилските езера |

Скиор провокира лавина в региона на Седемте рилски езера и е бил отчасти покрит. От планинската избавителна работа в Дупница алармират за нараснала лавинна заплаха, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Инцидентът е от обяд, сътрудниците са били на място и са реагирали бързо. Момчето е добре, с отчасти разпъване ", сподели Кирил Чолаков от избавителния отряд. По думите му скиорът е излязъл отвън обозначения регион и не е разполагал с лавинна екипировка.

От планинската избавителна работа в Дупница означават, че в делничните дни няма доста туристи в региона на Езерата. Те чакат броят им да се усили през почивните дни и по тази причина сигнализират за нараснало внимание.

Според избавителния екип вече има наклонност планинарите да бъдат обезпечени със застраховка, само че хората, които идват в планината " случайно ", към момента нямат тази просвета.

С повишението на температурите и в резултат на преноса на сняг от вятъра североизточните скатове в региона на Седемте рилски езера са с нараснала лавинна заплаха, предизвестяват от отряда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР