Ски училищата да се сертифицират по нови правила, предвиждат промени

...
Ски училищата да се сертифицират по нови правила, предвиждат промени
Коментари Харесай

Ски училищата да се сертифицират по нови правила, предвиждат промени в Закона за туризма

Ски учебните заведения да се сертифицират по нови правила, плануват промени в Закона за туризма, предлагани от министър Николина Ангелкова и оповестени на държавния портал за публични съвещания. Според вносителите от ведомството те облекчават сегашната процедура по регистрация.

Текстът планува ски учебните заведения да бъдат вписвани в Националния туристически указател, като отпада това условие за обособените ски учители.

Сега настоящият Закон за туризма задължава ски учителите да упражняват специалността си посредством ски учебните заведения. " От това породи нужда от тяхната сертификация и надлежно отпадане на условието на регистриране на ски учителите в Националния туристически указател ", стимулират поправките от ведомството на Ангелкова.

Въвеждането на узаконяване на ски учебните заведения ще сътвори уеднаквен режим за
преценка на качеството на услугите, предлагани от ски учебните заведения, изясняват в претекстовете си вносителите.

Условията и редът за узаконяване ще се дефинират с разпоредба, издадена от министъра на туризма. Детайлно е написано кои са лицата, които могат да правят активност като ски учебно заведение, както и нужните документи за пускане на процедура по узаконяване.

Режимът по узаконяване е с облекчени условия, като е планувано заявление-декларацията да се преглежда от избрани от министъра на туризма длъжностни лица. С стимулирано предложение те ще оферират разкриване на процедурата по узаконяване на ски учебното заведение в случаите, когато документите дават отговор на условията.

След разкриване на процедурата министърът на туризма ще дефинира комисия за инспекция на място, в която се включват и представители на Министерството на образованието и науката и на Министерството на младежта и спорта.

Констативният протокол от инспекцията ще се показва на новосъздадена Експертна комисия по сертификация на ски учебни заведения (ЕКССУ). Тя ще се произнася с стимулирано предложение за издаване на документ или за отвод.

Сертификатът да бъде годен 5 години, гласят новите правила. За осъществяването на активност като ски учебно заведение без регистриране в регистъра са планувани наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР