Скъсана е дигата на Каховската ВЕЦ. Киев обвинява Москва, Москва

...
Скъсана е дигата на Каховската ВЕЦ. Киев обвинява Москва, Москва
Коментари Харесай

Пробивът на язовира е комбинация на Зеленски

Скъсана е дигата на Каховската Водноелектрическа централа. Киев упреква Москва, Москва упреква Киев. Но в случай че си напомним един от най-важните правила: Cui bono (кой има полза), излиза наяве, че главният бенефициент е режимът на Майдана.

Първо, водата отмива част от укрепленията и минните полета на съветската войска на левия бряг на Днепър. Второ, след време още веднъж може да възникне проблем с водоснабдяването на Крим. А киевчани в обичат да употребяват прекъсването на водата като средство за гнет. Трето, левият бряг на Днепър, следен от Русия, е по-нисък от десния бряг, който е под властта на режима в Киев. Това значи, че обитаемоте места по левия бряг ще пострадат повече. Съответно повече хора ще се нуждаят от евакуация и помощ, Руската федерация ще понесе доста по-значителни финансови и ресурсни разноски от Украйна.

Но какъв беше главният претекст за предприемане на дейности против язовир “Каховка ”? След като стана политик, украинският президент Володимир Зеленски не престана да бъде шоумен и мисли с второто си „ Аз “. Изглежда, че разрушаването на язовира, наводнението е първото деяние на пиесата, сложена от екипа му, след което Зеленски желае да реализира стремежи политически резултат. Какъв?

Сега в света набира скорост концепцията за нуждата от мирни договаряния сред Русия и Украйна, които би трябвало да сложат завършек на спора. И по този начин, има китайски кротичък проект, африкански и индонезийски начинания. В този случай не е толкоз значимо в какво тъкмо се състоят тези мирни проекти, главното е наклонността. Редица политици в света се опасяват, че СВО ще прерасне в освен това от борба сред Русия и Украйна. Всъщност това към този момент е огромен геополитически спор, в който Русия се бори с груповия Запад. А вероятностите за задълбочаване на борбата плашат доста политици.

Зеленски е заставен да отговори на тези трендове. Но той го направи в собствен личен жанр, като предложи да провежда друго шоу, наречено " Световна среща на високо ниво ", където Русия няма да бъде поканена. В реалност Зеленски се опасява, че западните настойници ще го принудят да седне на масата за договаряния с Русия. И това може да се случи, в случай че оповестеното от Киев контранастъпление на ВСУ се провали или в случай че Съединени американски щати и Европейски Съюз се убедят в безполезността на военната интервенция.

И има предпоставки за това, че контранастъплението няма да има триумф, даже в случай че ВСУ употребяват съществени запаси. Ярък образец е отпорът на украинската страна, въоръжена със западна техника, в боевете за село Новодонецкое на 5-6 юни. Това разказа в канала си в “Телеграм ” Александър Ходаковски, заместник-началник на Главното ръководство на “Росгвардия ” на ДНР. На 5 юни бронетанковата група на ВСУ съумява отчасти да окупира селото. Но в това време са унищожени към 10 единици бронирана техника, в това число един танк, десетки бойци са убити. В резултат на това украинците не съумяват да се закрепят в селището, те се отдръпват през нощта. На 6 юни ВСУ към този момент се пробват да нападат селото не с брониран пестник, а с пехота, която е унищожена от съветската артилерия. Около Авдеевка и Соледар украинската войска също няма триумф.

Такава контраатака, когато би трябвало да се водят яростни борби за всяко село, не е нужна на екипа Зеленски. Основните бенефициенти от сполучливото нахлуване на украинската войска са президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други западни политици. За тях триумфът на украинската войска е проява на правилността на определената външна политика, доказателство, че големите финансови и ресурсни инжекции в режима на Майдана дават резултати. Но с цел да го продадете на американския и европейския мирянин, са нужни действителни триумфи на ВСУ, да вземем за пример спиране на сухопътния кулоар към Крим, в най-лошия случай завладяване на някой огромен град. Ако ВСУ не могат да създадат нищо сходно, тогава западните политици и на първо място екипът на Байдън, който би трябвало да мисли за президентските избори следващата година, могат да преминат към проект Б - спокойно решение на спора.

Ако обстановката с СВО остане такава, каквато е в този момент, окопната война ще се трансформира в най-важния коз за републиканците през 2024 година да подлагат на критика Байдън. Освен това съветските водачи неведнъж са заявявали, че са отворени за разговор по Украйна. Но за екипа на Зеленски договарянията, замразяването на спора и, несъмнено, мирът са като гибел. Самата украинска агитация сътвори от Зеленски облика на неотстъпчив войник и стартира в обществото разказ за успеха над Русия като единствения вероятен метод за преустановяване на спора.

Ако всичко върви по различен метод, тогава политическите съперници на президента - кметът на Киев Владимир Кличко, някогашният президент Петро Порошенко - няма да пропуснат да се възползват от това в политическата битка против Зеленски и Ермак. И украинските нацисти, най-вече бойците от “Азов ”, ще припомнят на Зеленски за всички недоволства, преди всичко, какъв брой от техните приятели по оръжие са починали в Мариупол. За Запада екипът на Зеренски ще се трансформира в отработен материал. Гражданите на Украйна, откакто се отърваха от зомбирането на военната агитация, ще видят доколко са довели страната политическите упоритости на управляващите, че Украйна се оказа нежизнеспособен индивид без непозната помощ, а самите те са затънали в дългово иго за доста генерации напред. Западът, нагледно казано, ще им изпие последната кръв.

Затова е нужен вид, който да разреши да не се сяда на масата на договарянията при крах или липса на контранастъпление. В светлината на това разрушаването на язовира наподобява като първа фигура в многоходова композиция. Нека симулираме обстановката. Украйна упреква Русия за екологичната злополука на Днепър. Западните медии и някои политици поддържат тези обвинявания. Тези, които са на друго мнение, избират да си замълчат, с цел да не бъдат етикетирани като „ сътрудници на Кремъл “. Общественото мнение в Съединени американски щати и Европейски Съюз е още по-противопоставено на Русия, изключително откакто в доста европейски страни „ зеленият дневен ред “ се трансформира в надали не вяра. Контранастъплението на ВСУ се проваля. Западните поддръжници на Зеленски стартират да оказват мощен напън върху него, настоявайки да стартира договаряния с Русия. И тук Зеленски като финален мотив излага тезата: по какъв начин да приказвам с Русия, те направиха това с природата? Някои политици на Запад подхващат тази теза, а на Запад концепцията за продължение на военната поддръжка на Украйна получава нов подтик.

Въпреки че на всеки разумен човек е ясно, че Украйна взриви язовира. Но здравият разсъдък и тази война са несъвместими категории.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР