Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния

...
Скъпи приятели на Русия в България! Поздравявам ви с националния
Коментари Харесай

Митрофанова призова за единение , но се обърна само към приятелите на Русия

" Скъпи другари на Русия в България! Поздравявам ви с националния празник - Деня на Освобождението от османско робство ", това написа съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в профила на дипломатическата задача във Facebook.

" Руско-турската война от 1877-1878 година се трансформира в в действителност съдбовно събитие, което вечно свърза народите на нашите страни. Хиляди съветски воини, стотици опълченци и лекари заплатиха с кръвта си българската независимост и държавност. Светостта на този героизъм се усеща изключително тук, на Шипка, откъдето през днешния ден ви адресирам своите поздравления ", добави тя.

" Сега руско-българските връзки претърпяват сложни времена. В устрема си да потвърдят евроатлантическата си лоялност и преданост, някои сили в България се пробват да се борят против паметниците на общата ни история. Има оферти за пренаписване на учебниците по история, натрапчиво се насажда русофобия. Целта на сходни опити е ясна – да настройват народите ни един против различен, да сеят омраза и ненавист ", уточни още посланикът.

" Усилията, които се поставят да ни разделят, са колосални. Но даже и в тези условия виждаме какъв брой благоговейно в цялата страна не престават да се отнасят към паметниците на съветските воини, по какъв начин хиляди хора от разнообразни краища на България през днешния ден се издигат до Паметника на Свободата. Именно това дава вяра, че положителните връзки сред съветския и българския народ не могат да бъдат прекратени в сгода на сегашните политически настройки и по разпореждане извън, че те ще преживеят бурни времена и несъмнено ще станат още по-силни. Благодаря на всички, които грижливо пазят историческата истина, които се грижат за мемориалното завещание от Руско-турската война ", добави Митрофанова.

" Пожелавам ви разцвет, благоденствие, мир и положително. Честит празник, цветущ Ден на освобождението на България! ", с тези думи приключи си поста Елеонора Митрофанова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР