„Скъпа ЕМА, не ме познаваш, защото живея в другия край

...
„Скъпа ЕМА, не ме познаваш, защото живея в другия край
Коментари Харесай

Кабинетът Борисов твърди, че България е Мордор в клип до ЕС!

„ Скъпа ЕМА, не ме познаваш, тъй като пребивавам в другия завършек на континента. Представи си, че използваме карта на Средната земя – в случай че ти си в Графството, моята земя e Мордор (б.ред. -Според "Властелина на пръстените " Мордор е страната на Сянката, където господства Мрачният държател Саурон.) “.

Така стартира клипът, основан за разпространение на кандидатурата на България за седалище на Европейската организация по медикаментите, която ще бъде преместена след излизането на Англия от Европейски Съюз.

Иначе нататък във видеото България е рекламирана като райско кътче с красива природа и вкусна храна, лечебни извори, положителни лечебни заведения и учебни заведения, бърз интернет.

Преместването на седалището на ЕМА в София би било стопански най-изгодно спрямо останалите претенденти, уточни зам.-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева, която показа кандидатурата ни от страна на здравното министерство поради отсъствието на министър Николай Петров, който беше признат по неотложност в болница тази заран.

В представянето участваха още външният министър Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Агенцията по медикаментите Асена Стоименова.

Те подчертаха, че България покрива всички критерии за кандидатурата - като досегаемост, опция за работа и обучение на всички 800 чиновници и техните фамилии, новаторска среда с благоприятни условия за изследване.

Като преимущества на София бяха посочени още на ниска цена превоз, задоволителен брой хотели, достъп до качествено обучение и опазване на здравето, красива природа и други

България е една от единствено четири страни в Европейския съюз, в която все не е преместена нито една от структурите на Европейски Съюз, акцентира Захариева.

Тя добави, че у нас има обичайно развита фармацевтична промишленост - у нас има 49 предприятия, свързани с произвеждане на медикаменти, и 250 представителства на международни фармацевтични компании.

Предложението е организацията да бъде позиционирана в "София тех парк ", където сме подготвени да построим постройка особено за потребностите на ЕМА, която да бъде проектирана точно предвид на потребностите на Агенцията и даже да е по-голяма от тази в Лондон.

Специално внимание беше обърнато и на бързия интернет в България, както и достъп до безвъзмезден безжичен интернет в редица публични места. Като преимущество на София беше бележит и огромният брой стартъпи, главно в региона на IT и нововъведенията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР