Скандираха българи татари и фашисти пред сградата в Охрид, където

...
Скандираха българи татари и фашисти пред сградата в Охрид, където
Коментари Харесай

Татари“ и фашисти“ при откриването на Цар Борис III“ в Охрид

Скандираха „ българи татари и фашисти ” пред постройката в Охрид, където откриват публично българския клуб „ Цар Борис III ”, написа БГНЕС.

Срещу постройката полетяха яйца и камъни. Част от протестиращите бяха с плакати с надписи против България и с апели против Европейския съюз, който подкрепял „ фашистките претенции на България ”.

Протестът публично бе подсилен персонално от водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който прикани за „ всеобщо присъединяване в митинга против откриването на българския клуб „ Цар Борис III ”.

Към призивите се причисли и проруската групировка на Димитър Апасиев „ Левица ”.

Мицкоски и Апасиев бяха главните уредници на митингите против френското предложение за започване на договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз това лято. По време на митингите имаше вулгарни и обидни квалификации както против България, по този начин и против целия Европейски Съюз и по-специално против Франция.



„ Ние не сме никакво фашистко, нацистко или неонацистко придвижване, както ни упрекват. Ако имаше нещо такова, съдът нямаше да записва сдружението. Затова приканвам жителите да мислят позитивно и да видят какво се прави в действителност ”, съобщи Тиме Блажевски – ръководител на българския клуб „ Цар Борис III ”.

„ Решихме да създадем сдружението след подписването на Договора за добросъседство сред България и районен съд Македония, с което желаеме да допринесем за възстановяване на връзките, да градим мостове и да сближаваме народите, да няма кавги, да няма провокации.

Но съвсем година след регистрирането на нашето съдружие всичко се обърна наобратно ”, сподели още Блажевски.

Часове преди откриването на клуба в Охрид депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и член на управлението на тази партия Антонио Милошоски заяви, че той персонално през днешния ден ще внесе в Народното събрание

„ проектозакон ” забраняващ основаването и регистрирането на сдружения, които имат директна връзка с Третия Райх и фашисткия режим ”.

Миналата седмица по време на футболния мач в Скопие сред националните тимове на България и РСМ българският химн беше освиркан, а от трибуните се чуваха обидни викания против страната ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР