Скандинавските журналистически съюзи обвиниха Международната федерация на журналистите (IFJ) в

...
Скандинавските журналистически съюзи обвиниха Международната федерация на журналистите (IFJ) в
Коментари Харесай

Международната федерация на журналистите изключва Съюза на журналистите на Русия

Скандинавските журналистически съюзи упрекнаха Международната федерация на публицистите (IFJ) в " корупционни действия " и недемократични практики поради работата с публицисти от съветски държавни медии, заяви Руската работа на Би Би Си.

" Ние го назоваваме корупционна активност ", сподели Хана Ахо, началник на профсъюза на финландските публицисти, представена от Ройтерс,. " Решихме да подадем оставка дружно с норвежките, датските и исландските синдикати ", добави Ахо.

Според нея синдикатите в скандинавските страни от доста години се пробват да решат проблемите в границите на IFJ, само че Ахо назовава капката, която преля чашата, позицията на IFJ по време на войната на Русия против Украйна, когато федерацията не е подхванала никакви ограничения против Съюза на публицистите на Русия за основаването на бюра в окупираните от Русия украински територии .

IFJ съобщи, че неговият изпълнителен комитет е инициирал формален развой за прекъсване на участието и изключване на Руския съюз на публицистите .

Международната федерация на публицистите (IFJ) съставлява 600 000 публицисти от 146 страни и се дефинира като " световният глас на публицистите ", доста от които се стремят да разобличат корупцията и злоупотребите.
 С 50% е скочил броят на убитите публицисти през 2022 година
С 50% е скочил броят на убитите публицисти през 2022 година

Най-много новинари са изгубили живота си в Украйна, Мексико и Хаити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР