Скандинавската авиокомпания SAS съобщи, че е била засегната от кибератака

...
Скандинавската авиокомпания SAS съобщи, че е била засегната от кибератака
Коментари Харесай

Скандинавска авиокомпания ударена от хакери

Скандинавската самолетна компания SAS заяви, че е била наранена от хакерска атака във вторник вечерта и прикани клиентите да се въздържат от потреблението на нейното приложение, само че по-късно сподели, че е отстранила казуса , предава Ройтерс.

Според информациите хакерската офанзива е парализирала уеб страницата на оператора и е и зточила информация за клиентите на самолетната компания от приложението й .

Карин Найман, началник на Пресслужбата на SAS, съобщи във вторник вечерта пред Ройтерс, че компанията работи за прекъсване на офанзивата против нейното приложение и уеб страница.

" В момента не можем да кажем доста повече, защото сега сме атакувани ", сподели тя, добавяйки, че в този миг приложението работи добре.

По-рано тя съобщи пред националната осведомителна организация TT, че има риск от приемане на погрешна информация посредством влизане в приложението и прикани клиентите да се въздържат от потреблението му.

Целият уеб страница на самолетната компания не работеше за известно време във вторник.
 Кибератака удари уеб страницата на Европейския парламент
Кибератака удари уеб страницата на Европейския парламент

Тя последва оповестяването на Русия за спонсор на тероризма

Според TT клиентите, които са се пробвали да влязат в приложението на SAS, са влезнали в непознати сметки и са имали достъп до персонални данни на други хора. Норвежкият вестник Verdens Gang заяви, че това се е случило и с норвежки клиенти.

Различни шведски компании и организации неотдавна бяха наранени от хипотетични хакерски атаки .

По-рано във вторник националният публичен ефирен оператор на Швеция SVT краткотрайно спря работа. Телевизионният оператор написа на уеб страницата си, че група, наречена " Анонимен Судан ", е поела отговорността за офанзивата , публикувайки в " Телеграм ", че шведските медии ще бъдат атакувани поради.
 Протести против изгарянето на Корана в ислямския свят
Протести против изгарянето на Корана в ислямския свят

Те минаха мирно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР