Скандалният запис от онлайн преброяването изтече от пета секция във

...
Скандалният запис от онлайн преброяването изтече от пета секция във
Коментари Харесай

Задържаха шефка на избирателна комисия след скандалния запис за Чичо Цено

Скандалният запис от онлайн преброяването изтече от пета секция във врачанското село Малорад след края на изборния ден. На фрагментите се вижда по какъв начин членовете на СИК към 23 часа се уговарят да добавят част от бюлетините за преференции на хора от общинските листи от разнообразни партии, които са от селото. За да са сигурни, че никой няма да ги види, решили да заключат врата на секцията и гласуването почнало. Председателят Моника Йорданова отбелязва самоуверено в полето за преференции за общински съветници, с цел да поддържат Мартин Диловски от Българска социалистическа партия и Цено Цоловски от " Възраждане ". 

Другият задържан е мъжът, чийто глас се чува зад кадър на видеозаписа.

По думите на прокурор Костов в границите на днешния ден на двамата арестувани ще бъдат повдигнати обвинявания и те ще останат в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще изиска от съда налагане на непрекъсната мярка " задържане под стража ".  

" За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години ", добави зам.-районният прокурор на Враца. 

По думите му са дадени съответни инструкции на проверяващите органи.

" Разпитани са голям брой очевидци - членове на СИК, покровители, претенденти за общински съветници. Изискан и привързан по делото е записът от видеонаблюдението. Назначена е видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза, както и на наличието на аудио файловете ", добави Емилиян Костов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР