Скандалите в управляващата коалиция продължават. След като вчера вицепремиерът Валери

...
Скандалите в управляващата коалиция продължават. След като вчера вицепремиерът Валери
Коментари Харесай

Турски сериал във властта, Сидеров скочи на Симеонов: Той руши държавността! Изнудва за постове

Скандалите в ръководещата коалиция не престават. След като през вчерашния ден вицепремиерът Валери Симеонов упрекна премиера Борисов в авторитаризъм и взимане на еднолични решения, в рушене на държавността и опити за запазване на персоналния си рейтинг, тази заран ръководителят на ПГ на Оперативна програма Волен Сидеров скочи против Симеонов и също го упрекна в рушене на държавността.
"Със и без НФСБ ние продължаваме - държавното управление. Така сме се разбрали, аз по този начин разбирам мъжката дума ", съобщи ръководителят на ПГ "Обединени патриоти " Волен Сидеров в утринния блок на БТВ.
"Не одобрявам репликите на Валери Симеонов за това, че се ръководи еднолично. Твърденията са погрешни и провокативни. Нека министрите да кажат дали се ръководи еднолично. Има благоприятни условия и изявленията да са поради изнудване за постове ", разкри той.
"Министрите поеха отговорност, без да са отговорни, а Симеонов няма ли да поеме отговорност за обвиняванията против министъра на туризма Николина Ангелкова. Валери Симеонов разрушава държавността ", добави Сидеров.
„ Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се ръководи еднолично и да рушиш държавността. Какво правиш тогава в това държавно управление – излизай в съпротива, почвай партизанска война, в случай че искаш ", прикани Сидеров. „ Не може да си играеш със стабилността, имахме големи компликации да създадем тази коалиция, напомни още водачът на „ Атака ".
Сидеров означи още, че самият Симеонов също би трябвало да подаде оставка, откакто сигналът му в прокуратурата против министъра на туризма Николина Ангелкова не беше доказан.
Нещата в НФСБ са по-зле от турски сериал и с "Радини безредици ", разяснява ръководителят на ПГ "Обединени патриоти ".
"Няма нарушена връзка, Валери Симеонов всяка сряда е на Министерски съвет, няма по какъв начин да е нарушена връзката. Не може да си играеш с обединението по този начин ", приключи Волен Сидеров.
Няма да ставам министър, моята роля е по-важна в Народното събрание, безапелационен беше Сидеров. До края на тази седмица евентуално няма да станат ясни имената на новите министри, предвижда още той и означи, че министър председателят не бърза с това решение.
Сидеров разгласи, че в диалог с премиера, двамата са се обединили към мнението, че отпред на Министерство на вътрешните работи би трябвало да застане човек от системата, който я познава от вътре и ще бъде по–добре признат от чиновниците.
Припомняме, че в гневна декларация от през вчерашния ден НФСБ акцентира: „ На кой естествен човек не му е ясно, че с въпросните уволнения министър-председателят цели бързо погасяване на публичното неодобрение и запазване на персоналния рейтинг”. От партията са изредили и дълъг лист, в който показват всички уволнения, които съгласно тях са „ поредност от оставки под външен натиск”.
„ Искаме да напомним на съдружните ни сътрудници, че девизът на партията ни, признат и за лозунг на обединението, е БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, а не РЕЙТИНГЪТ НАД ВСИЧКО”, приключва позицията на НФСБ, която вицепремиерът валерш Сименов е качил на стената си във фейсбук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР