Скандалът с къщите за гости стигна и до сина на

...
Скандалът с къщите за гости стигна и до сина на
Коментари Харесай

Има ли конфликт на интереси в земеделието?

Скандалът с къщите за посетители стигна и до сина на земеделския министър. Медийни изявления настояват, че като част от американска компания за самостоятелни оценки, Антоан Порожанов е одитирал планове за милиони, свързани с Фонд „ Земеделие”, а неправителствена организация подаде сигнал до антикорупционния орган против министъра. Пред NOVA и министърът, и синът му изрично отхвърлиха обвиняванията.

Според Румен Порожанов, изнесената от онлайн издание информация не дава отговор на истината. Синът му бил почнал като стажант в американската компания още през 2012 година. „ По никакъв метод той не е взел участие в одитни екипи на Делойт, които са проверявали Фонд „ Земеделие”. Това не е инцидентна компания. Не желая да кометирам, единствено ще каже,че това не е вярно”, разяснява той.

Синът на министър Порожанов също отхвърли изказванията, само че отхвърли да застане пред камера. „ Периодите- да съответстват, това не е загадка за никого. Но това е американска компания, която взима спорът на ползи за много съществено нещо и аз в никакъв случай не съм бил в екипа, който одитира ДФЗ”, изясни Антоан Порожанов и добави, че в никакъв случай не е работил в одита фонда.

Неправителствена организация към този момент внесе и сигнал до Върховната касационна прокуратура и антикорупционната комисия.

Междувременно на напред във времето излизат и още забавни проблеми към къщите за посетители. Оказва се, че има хора, които са купили подготвен план, с към този момент утвърдено финансиране. И че това е изцяло законно.„ И ние трябваше съвсем незабавно да стартираме строителството, тъй като изтичаше част от документите и разрешителното за строеж”, разяснява Даниела Тончева, притежател на къща за посетители.

Проектът за нея е на стойност към 250 хиляди лв.. Чрез Фонд „ Земеделие получават 70 % от финансирането. Проверките на всички къщи за посетители не престават. До момента, страната е съставила актове за над 10 милиона лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР