Скандалът около патентния спор между Apple и Masimo до известна

...
Скандалът около патентния спор между Apple и Masimo до известна
Коментари Харесай

Устройствата на Samsung ще разполага с функции за измерване на кръвното налягане и кръвната захар

Скандалът към патентния спор сред Apple и Masimo до известна степен разрешава на конкурентните компании да привлекат вниманието към своите разработки в региона на основаването на носима електроника с функционалност за наблюдаване на физиологичните индикатори на индивида. Представители на Samsung обявиха, че компанията създава способ за неинвазивно премерване на кръвната захар и непрестанно премерване на кръвното налягане.

Според организация Bloomberg, известието е направено от вицепрезидента на компанията Хон Пак, който следи „ здравното “ направление на Samsung. Следенето на наличието на глюкоза в кръвта на потребителя е доста значимо за диабетиците, а непрекъснатото премерване на кръвното налягане би предотвратило сърдечносъдови проблеми даже при здрави хора. Смята се, че Apple към този момент е прекарала години в изследвания, с цел да откри способ за неинвазивно премерване на равнищата на глюкоза в кръвта. Традиционната технология включва нуждата от продупчване на кожата и взимане на малко количество кръв, което е много неприятно за множеството пациенти.

Представителят на Samsung не сподели нищо съответно за периодите, в които може да се вкарат тези функционалности. Той обаче даде да се разбере, че неинвазивното премерване на кръвната захар ще стане допустимо през идващите 5 години.

Samsung Galaxy Ring

Също по този начин беше маркирано, че упоменатият наскоро интелигентен пръстен Samsung Galaxy Ring ще бъде показан до края на тази година и ще се предлага в необятна гама от цветове и размери. Първоначално той ще следи интензивността и качеството на съня. След това последователно ще придобие спомагателни благоприятни условия във връзка с наблюдението на здравето.

Според представители на Samsung, умният пръстен ще се хареса на тези консуматори, които биха желали да наблюдават положението на тялото си, само че считат, че часовник или гривна не са доста комфортни за тях. Цената на Galaxy Ring не е избрана, само че пръстенът най-вероятно няма да е съчетаем с Apple iPhone.

Смарт часовниците на Samsung към този момент оферират функционалност за премерване на кръвното налягане, само че измерванията са дискретни и изискват непрекъснато калибриране. В вероятност се възнамерява последната нужда да отпадне.

Samsung ще създаде и функционалността на интелигентните слушалки. Те ще придобият способността да мерят телесната температура и сърдечния темп. Според вицепрезидента на Samsung ухото е комфортна част от тялото за такива измервания. Тъй като механически има по-къс излаз до сърцето, в сравнение с китката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР