Скандалът между актьора Валери Йорданов и шефа на Народен театър

...
Скандалът между актьора Валери Йорданов и шефа на Народен театър
Коментари Харесай

Лицето не може да работи като актьор... Шефът на Народния театър опитва да изкара Валери Йорданов негоден за сцената

Скандалът сред артиста Валери Йорданов и шефа на Народен спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев мина на нова фаза. ТЕЛК - или трудово-експертна лекарска комисия.
" Некадърният " просител
" Вчера получих " Становище от НЕЛК " към мен, към господин Васил Василев и към българския съд. Вчера разбрах, че шефът на НТ " Иван Вазов " и неговите адвокати са поискали експертиза на моя ТЕЛК, пледирайки, че " НЯМАМ право да работя по специалността си ", сиреч - не съм бил кадърен за специалността „ артист “, която правя от 1996г. насам?!? Добре... давам отговор „ в кратце “, (неудобно ми е да ползвам своето CV), написа Валери Йорданов в събота.

Той е адресирал писмото си до министъра на културата и до ръководителя на Съюза на артистите в България, като ги пита някой дали е чувал сходна история - за шеф, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара „ неспособен “ за специалността.



Все отново по-долу артистът ползва CV в свободен текст, гарнирано и с илюстрации от некратката си креативна биография.

Нещата най-после избиват в информация за награди, както и в подмятания за месторождение:

"... Затова ви предлагам да тръгнем дружно в различен филм, в „ Пътят към София “ и да се замеряме с всичките извоювани от мен национални награди и " реално-кървави "  постижения - чак до родната ви стряха. Да ви замерям с тях " другарски ", надявайки се, че ще го приемете като " артистичен пърформънс "  и ще дадете още веднъж конференция по тематиката, преди и след събитието. (длъжен съм да ви предупредя, че и функциите и статуетките ми са доста на брой и са много тежки.. " и пр.- все в този дух.

Той упорства за оставка на Василев, а ползва и петиция по въпроса.

" Лицето НЕ може да работи като " АКТЬОР ". " /и мнението щеше да е годно, в действие - завинаги/.

Г-н шеф, мисля, че с изказванието за " операции ", визирайки истината - от целия ви екип демонстрираха надълбоко " заораване в дъното ". Истината е Една! Отправям още веднъж покана за обществен дебат по тематиката... `face to face ", добави днес към тематиката Йорданов във фейсбук.
Предисторията
Както Клуб Z писа, пристрастеностите се нагорещиха след абсурда с Александър Морфов, който надраска вратата на пиарката на театъра и ДПС Велислава Кръстева, след което незабавно бе... освободен от поста основен режисьор.

Историята се реалокира на " сцената " на Софийския областен съд, където дело и контрадело си заведоха Камен Донев, театралният директор Василев (междувпрочем някогашен зам.-министър дружно с Велислава Кръстева в кабинета на Пламен Орешарски) и Валери Йорданов от трупата.

Василев съди Камен Донев за засегнатост поради негово изявление с думи като " шушумига ". А пък Валери Йорданов - който също се включи в абсурда (и в протестите) остро, съди Василев. Актьорът твърди, че вследствие на дейностите против Александър Морфов се е влошило здравословното му положение, заради което претендира за обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

„ От дълги години Валери Йорданов е взел участие в разнообразни знакови за Народния спектакъл представления, едно от които е „ Хъшове “- с режисьор Александър Морфов. Поради дългогодишната им взаимна работа както с режисьора, по този начин и с останалия актьорски състав, те са, с изключение на сътрудници, и близки другари и взаимно се поддържат и постоянно са заставали обединени под общата идея за опазване престижа на театъра – институция, в която играят и са целели запазване на положителното му име и престижа му “, пише в исковата молба.

Актуалната обстановка по съответното дело, съгласно пресслужбата на съда е такава, че на 2 октомври съдът напъти страните към съглашение. Делото бе отсрочено за 30 октомври в опит за реализиране на съглашение. Това обаче към този момент наподобява фантазия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР