Скандалът е най-краткият път към славата“, гласи известна максима от

...
Скандалът е най-краткият път към славата“, гласи известна максима от
Коментари Харесай

Някои от най-големите скандали в българската музика

„ Скандалът е най-краткият път към славата “, гласи известна максима от шоубизнеса. И от нея в развиването на кариерите си се управляват доста български и международни артисти. Скандалът може да има доста лица – от „ инцидентно “ стартиране на голи фотоси в нета до още „ по-случайна “ кавга с колежка или сътрудник пред дузина  ти-ви камери и фотообективи.

Основен способ на изпълнителите в опита им да привлекат интереса на почитателите и публицистите е и като се изявят на сцената с ексцентрична визия или по гръмък метод. Нека в този момент да забележим някои от най-ексцентричните театрални изяви на родните „ звезди “ от музикалния отрасъл:

Светещото яке на Устата

 Устата яке

Екзотичен питон на врата… гестаповска униформа и мустачки „ но Хитлер “… яке със светещи лампи… Трябва да признаем, че през годините стайлинг-метаморфозите на рапъра Устата са били постоянно провокативни и истински.

По мотив ексцентричното светещо яке на изпълнителя дуетната му половинка Софи Маринова възкликнала: „ Мале, Уста… Ми ти си като Майкъл Джексън бе! “ Е, рапърът може и да не е тъкмо като Краля на попа, само че е доказателство, че с цел да си видим на сцената, ти би трябвало просто свежа идея  и…работещ поялник.

Камелия и роклята в цветовете на националния байрак

„ По облеклата посрещат, а писмо до прокуратурата изпращат “. С тази леко преиначена сентенция може да опишем абсурда сред фолк-фурията Камелия и тогавашния народен представител от „ Атака “ Димитър Стоянов.

През 2007 година дългокраката русокоска се появи на музикална гала, облечена с рокля в цветовете на българския трикольор, което отприщи гнева на депутата и го накара да изпрати писмо до прокуратурата. В него Димитър Стоянов упрекна певицата, че с появяването си е осквернила национална реликва като знамето. В последна сметка всичко утихна, само че след изявата на Камелия ние към този момент знаем, че да си родолюбец – това звучи секси!

Порът на Ан Джи

 Ан Джи

В желанието си да изненадват публиката родните артисти не постоянно залагат единствено на ефектни тоалети, а от време на време и на ексцентрични театрални сътрудници. А в случай че дуетната ти половинка е 50-сантиметров див звяр с пухкава бяла четина, вниманието на медиите и почитателите ти е обезпечено.

В това се увери поп мъжемелачката Анн Джи, която на редица свои участия се появяваше с домашния си любим – пора-албинос Джи Ти… Успехът на дребния гризач бе толкоз огромен, че направи на пух и прахуляк изказванията на зложелателите, че в българския шоубизнес се пробива единствено със силикон…

„ Раждането “ на Азис

 Азис

Много преди Лейди Гага да се „ излюпи “ от яйце тематиката за раждането на сцена бе експлоатирана първо на родна почва, и по-точно на концерт на костинбродския бард Азис. През 2003 година пред близо 20 000 втрещени фенове отдолу под полите на попфолк иконата излезе създание от мъжки пол с такава внушителна физика, че малко на брой акушери биха се осмелили да го шляпкат по дупето.

Андреа и 10-те Божи заповеди

 Андреа клип

Когато приказваме за провокации, няма по какъв начин да не споменем и русото прелъщение с благ тип Андреа. Сексапилната певица нееднократно ни е изненадвала с ексцентричните си приумици, само че една от най-запомнящите се нейни изяви бе, когато на едно турне няколко атлетични мъжаги раздраха облеклата й на фона на вървящите на видео стената зад нея 10 божи заповеди.

Ефектът от този очерк на християнска тема бе толкоз огромен, че даже и най-праведните от феновете сигурно са нарушили първата заповед на травматолозите, а точно „ Не пожелавай дамата на Кубрат Пулев “.

По-късно Андреа още веднъж употребява древен претекстове, откакто в клипа на песента си „ Лоша “ влезе в ролята на Исус и разгневи всички праведници.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР