Скандал в пернишко училище. Родители изразиха недоволство заради час по

...
Скандал в пернишко училище. Родители изразиха недоволство заради час по
Коментари Харесай

Час по сексуално образование в четвърти клас скандализира родители

Скандал в пернишко учебно заведение. Родители показаха неодобрение поради час по полово обучение в четвърти клас, което съгласно тях развращава децата. По думите им учениците били принуждавани да рисуват полови органи по време на час.
Тревога у Дима Ненчева се събудила, когато децата й разказали какво учат в клас съучениците им.

“Тези деца ги образоват какво е секс, какви са разликите и приликите сред телата на момчета и девойки, какво е обрязване, какво е мастурбация, карали са ги принудително да рисуват полови органи”, разяснява тя пред Нова телевизия.

Зад образованието стои пернишката фондация “П.У.Л.С.”, бореща се против принуждение. Организацията била препоръчана в учебните заведения от Регионалното ръководство по образованието в Перник.

“Родители от време на време в страха си да предпазят децата си, не им дават същинските имена на половите органи. Това е в резултат на нашето общество и на сексуализацията”, безапелационна е Веселина Иванова от фондацията.

Темата за половото обучение в реалност е табу в обществото, а когато тя доближи и класните стаи, родителите реагират незабавно и като по учебник. Децата в четвърти клас са в предпубертетна възраст, в която настъпват разнообразни промени с телата им.

“На последващо занятие са ги карали да се целуват, с цел да открият какви усеща се изпитвало от целуването. На едно от децата му е станало неприятно от фотосите и картинките, които гледат и това, което им приказват за полови органи, за секс и мастурбация”, твърди още обезпокоената майка.

“Доколкото аз разбрах, са разглеждали на постери измененията, които се случват с телата на юношата и девойката. За целувки въобще не знам, а класната участва на тези занимания”, разяснява шефът на 7 ОУ „ Г.С. Раковски” – Перник Анелия Нонева.

Според директорката гаранция, че в занятията на фондацията няма нередности, е класна ръководителка, която участвала в часовете. След сигнал в Регионалното ръководство на образованието в Перник, инспекторите ревизирали случая и не разкрили нарушавания. Голяма част от родителите на децата в учебното заведение също не виждат проблем и даже приветстват концепцията. Въпреки това обаче казусът ще се ревизира от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР