Скандал в НС за закона МагнитскиСкандал в парламента се разрази

...
Скандал в НС за закона МагнитскиСкандал в парламента се разрази
Коментари Харесай

Карадайъ: С призивите да се спазва друга справедливост извън Конституцията заприличваме на Цар Кирова държава

Скандал в Народно събрание за закона " Магнитски "
Скандал в Народното събрание се развихри по време на блиц контрола, а мотивът за това е законът “Магнитски” и използването му у нас. Вицепрезидентът и министър на финансите Асен Василев разгласи, че се прави закон, който не е съответно за “Магнитски”, а за външни наказания, използването на които би довело до съществени проблеми в българската банкова система и стопанска система.

" По време на първия длъжностен кабинет ние трябваше да се оправим с една извънредно тежка обстановка, когато излезе световният закон “Магнитски” и действително имаше предпоставки за финансовата система и стопанската система на България да попаднат под доста тежки удари. Тъй като има дупка в законодателството, беше признато решението на Министерски съвет, ясно беше казано в решението, че тази дупка би трябвало да бъде запълнена. Беше основана работна група сред финансовото и правосъдното министерство да се изготви законопроект по тази тематика. По време на втория длъжностен кабинет не е имало дейна работа, в този момент възстановихме работния развой и в най-кратки периоди считаме да предложим законопроект, който да не е съответно за “Магнитски”, а за външни наказания, използването на които би довело до съществено проблеми в българската банкова система и стопанската система. Чисто юридически въпросът е по какъв начин да се балансира отбраната на държавните предприятия и на стопанската система с правата на съответните лица, които попадат под наказания на непознати държави”, сподели Василев.



Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обаче попита при липса на това законодателство тогава на какви учредения са прилагани глобите. “Лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато министър-председател и министър нарушават Конституцията и излизат на тази естрада да лъжат. Няма интернационален лист, има една административна глоба, която работи на територията на Съединени американски щати и, както доскоро господин Василев сподели, нямало закон, който да ползват и в този момент вършат проектозакон, с цел да се ползват непознати наказания. Това е удостоверение, че при неналичието на закон вие сте нарушили законите на страната”, акцентира Карадайъ. Той изиска отмора, с цел да даде писмен отговор на тогавашния министър-председател Стефан Янев по тематиката.



В отговор на мое запитване от август Стефан Янев дава отговор на моя въпрос на какво съображение са наложени наказания у нас на български жители. Министър-председателят дава отговор: използвана национална нормативна уредба няма. Тоест в нарушаване на Коснтитуцията. Точно по тази причина в този момент виждаме решението на съда, с което се анулират тези противозаконни дейности на хората, които ги виждаме тук. С апелите да се съблюдава някаква друга правдивост отвън Конституцията на мен ми се коства, че замязваме на Цар Кирова страна. България към момента е парламентарна република и има настояща Конституция, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР