Скандал с преброяването на гласоветеС бурни скандали започна конгресът на

...
Скандал с преброяването на гласоветеС бурни скандали започна конгресът на
Коментари Харесай

Със скандали започна червеният конгрес, говорят за революции и атентати

Скандал с преброяването на гласовете
С бурни кавги стартира конгресът на Българска социалистическа партия, който се организира в зала 3 на НДК в този час. Той стартира с 557 регистрирани от близо 900-те делегати. Първата част ще се управлява от Георги Свиленски, а втората – от Атанас Зафиров, написа „ 24 часа “.

Българска социалистическа партия открива национална акция за поддръжка на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. Искаме да призовем европейските институции в доста бърз порядък да блокират глобите против Сирия, с цел да им помогнем пълноценно, съобщи лидерката на социалистите Корнелия Нинова при започване на съвещанието на конгреса, а залата реагира с ръкопляскания.

Над 70% от преброителите на конференцията са заменени, ядосаха се в залата и се възмутиха, че това не е обяснено в този момент. На съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия през вчерашния ден са одобрени плановете за работни органи, а малко по-рано с 550 за и 7 срещу и конгресът удостовери решението, настоя обаче Свиленски.

На делегатите не е раздаден импортирания план за резолюция на конгреса от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и други, общо 57 делегати. Това провокира недоволството на Жаблянов, който упрекна управлението в цензура. Нали за това сме се събрали, с цел да разясняваме ориста на партията, изясни той. Във импортираната резолюция се желае конгресът да установи оставката на Нинова.

Жаблянов изиска още 2 микрофона в залата, а след него делегатка изиска още 400 стола, тъй като толкоз липсват досега, в случай че се записват и останалите делегати.

Докога ще се преструваме, че вървим по верния път, до момента в който сме изгубили посоката, докога ще се оправдаване за оправдаване за неуспехите си. Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. Истинският водач умее да печели борби, само че умее и да предава резултата, скочи още в самото начало Петър Витанов.

Когато нямате героизъм след съвсем една разпродажба, тогава идва революцията и съпротивата. Искам първа точка от дневния ред да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя, съобщи Витанов.

Около 9 делегати са отстранени и са пуснали тъжба, да им се възвърне правото да участват на конгреса, тъй като това е противоуставно. Не може националният съвет да трансформира решение на конференциите, сподели Петър Мутафчиев.

Как си представяте – през целия ден да обсъждаме въпроса за водача, а кой ще съставлява партията на изборите. Това е опит за атентат против Българска социалистическа партия за изборите и няма по какъв начин да мине, скочи обаче Румен Гечев.

Това го чухме и през април, и през юни. Обръщам се към управлението – тогава вие спечелихте конгрес, а Българска социалистическа партия загуби избори. Сега ви приканвам – откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите, включи се и Крум Зарков.

Не може изявленията да се преглеждат като атентати. Именно това говорене ни докара до това положение – без човешко говорене, и това е една от аргументите Българска социалистическа партия през днешния ден да е слаба, сподели Жаблянов.

Грозно е една част да са тук, няма ред и логичност едни да са тук, други извън. Националният съвет да приключва пълномощия на делегати. Ако желаете полемика, която да води напред, тези хора би трябвало да бъдат позволени в залата, прикани Валя Богданова, която дълго време беше ръководител на Контролната комисия.

Не скачайте, когато някой желае оставка. На предходното съвещание ние направихме нещо смешно – Нинава няколко пъти сподели, че подава оставка, а по-късно на съвещание, на което тя не беше, някои приятели споделиха, че не я установяват. Оставката не е оттеглена и я има и конгресът може да свърши своята работа, сподели Богданова. Българска социалистическа партия има проблем и той не е този. Хайде да стартираме да се харесваме, по какъв начин ще отидем на избори, прикани тя.

По предложение на Атанас Зафиров се гласоподава полемиката да бъде прекъсната.

Жаблянов оспори преброяването на гласуването, а Свиленски подреди да му изключат микрофона. А при един от блоковете делегати напряко се развикаха, когато бе разгласен резултатът им.

В края на гласуването се оказа, че делегатите към този момент са с 200 повече от записаните в началото.

Предложението на Зафиров бе подкрепено от 537 души, 221 бяха срещу, а 17 се въздържаха.

В последна сметка дневният ред бе признат с 524 гласа, 237 срещу и 21 въздържали се. А делегати от Перник и Хасково бяха на косъм от конфликт поради представянето на резултатите.

В този миг на трибуната се качиха Петър Витанов и група социалисти, измежду които Георги Пирински, Светлана Шаренкова, Велислава Дърева, кметът на Дряново Трифон Панчев и други

Единствената борба, която ще спечелите, ще е за опазване на местата на управлението, скочи Весела Лечева против метода на водене на конгреса. И подлага на критика водещите съвещанието, че престъпват всевъзможни правила. Да имаш предпочитание да водиш съвещание в полза на партията значи да дадеш опция на всички, които желаят да се изкажат, да го напряват. Подложихте на оскърбление този конгрес, принизявайки преброяването. Това е безспорна имитация и операция за метода на водене на конгреса. Претенциите ни са към отговорността на управлението и Националния съвет, изясни Лечева.

Единственото, което върша, е да давам думата и да регистрирам гласуването от преброителите. Това, че някой не е склонен с резултати и метода на гласоподаване – негово право, само че когато 537 са дали своят вот „ за “, а 27 „ срещу “, би трябвало да се научим да съблюдаваме правилото на болшинството, а не на малцинството, изясни Свиленски.

Първо беше подложен въпросът, че липсват столове, след това за какво са повече делегатите. Защо си, Зайо, с шапка, за какво си без, такава е обстановката, заключи Свиленски.

А Валери Жаблянов изиска той да бъде отхвърлен от водещ на съвещанието.

Явна операция и имитация има, тъй като се бяха записали 557, а при първото броене се оказаха над 800, скочи Петър Витанов. И изиска инспекция на кворума.

Борислав Гуцанов изясни, че има изговаряне на ОПКК, която е удостоверила решението на Националния съвет за отстранените делегати, и всичко е по устава.

Червеният конгрес бурно приветства представителите на посолството на Русия и освирка тези на Съединени американски щати.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР