Сийка Милева и Мариан Маринов от Националната следствена служба показаха

...
Сийка Милева и Мариан Маринов от Националната следствена служба показаха
Коментари Харесай

Международни експерти ще се включват в разследването на атаката срещу Гешев

Сийка Милева и Мариан Маринов от Националната следствена работа демонстрираха мястото на гърмежа
Има формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм, заяви пред публицисти през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева, която дружно Мариан Маринов, представител на Националната следствена работа дадоха детайлности за вчерашния случай, при който взривно устройство избухна наоколо до автомобил на основния прокурор Иван Гешев по пътя София - Самоков.

Милева сподели, че повече от 15 часа се прави огледът на мястото на избухналото взривно устройство.
 БГНЕС БГНЕС
Екип от следователи са траяли огледа с бригада от експерти-специалисти от отряда за профилираната битка с тероризма, кримантлисти „ Всеки сантиметър беше проучен – от региона на банкера, асфалта, дървесна растителсност, почва и беше претърсено за следи от взривно вещество. Наначено е техническо – взривна експертиза, която ще каже типът, тортиловият еквивалент и вероятно произходът, от кое място е закупено “, съобщи от местността „ Ярема “ представителят на Национална следствена служба Мариан Маринов.

Направен е оглед и на колата, в която е бил Гешев.

Приключва работата на терен, стартира работа с оперативни служби и служби за сигурност интернационалните служби, уточни Маринов.

Според него казаното през вчерашния ден за размера на гърмежа е по предварителна преценка, не е експертиза. Ако се постанова ще се употребяват експерти от други страни, сподели той.

„ По делото най-вероятно ще се привлекат интернационално специалисти за експертизите “, добави представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Според Маринов мястото на гърмежа не е подбрано инцидентно, тъй като е изострен завой, на който се понижава скоростта.

„ Много неща бяха открити - железни, пластмасови и дървени частици и камъчета. Има железни частици, които са като сачми “, уточни Маринов. Той съобщи, че не е осведомен да има обвинен за гърмежа. 

Следват разпити на очевидци.

 
 БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР