Ситуацията в Близкия изток е по-драматична от всякога“, заяви полският

...
Ситуацията в Близкия изток е по-драматична от всякога“, заяви полският
Коментари Харесай

Туск: Ситуацията в Близкия изток е по-драматична от всякога

„ Ситуацията в Близкия изток е по-драматична от всеки път “, съобщи полският министър председател Доналд Туск по отношение на неотдавнашното нахлуване на Иран против Израел, заяви TVP World.

„ Действията на Иран сложиха началото на нов стадий във войната в Близкия изток “, сподели Туск по време на среща с датския си сътрудник Мете Фредериксен във Варшава.

" Появилата се ос раздели света и ние добре осъзнаваме обстоятелството, че Русия и Иран се оказаха на нападателната и недемократична страна. По отношение на доста въпроси, в това число Близкия изток и Украйна, Русия и Иран се държат като типичен съдружници ", добави полският министър ръководител.

Според него сега не се разисква дали да бъдат наложени нови наказания на Иран, " защото обстановката е по-драматична от всеки път ".

Туск акцентира, че Европа би трябвало незабавно да укрепи отбранителните си качества в отговор на евентуалните закани. Той акцентира на нуждата от преразглеждане на европейския метод на мислене, който дълго време разчиташе на презумпцията на Съединените щати за липса на война и отбрана.

Запазвайки трансатлантическите връзки, Туск акцентира смисъла на обезпечаването на европейска самодостатъчност в региона на защитата, като призна, че Европа не може да си разреши да бъде беззащитна пред лицето на изменящите се геополитически провокации, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР