Ситуацията в Бишкек е под пълния контрол на полицията, обяви

...
Ситуацията в Бишкек е под пълния контрол на полицията, обяви
Коментари Харесай

Атамбаев най-после арестуван, полицията разпръсна протест на негови привърженици

Ситуацията в Бишкек е под цялостния надзор на полицията, разгласи в изказване пресслужбата на вътрешното министерство на Киргизстан, след безредиците, избухнали поради задържането на някогашния водач на страната.
След ареста на някогашния президент Алмазбек Атамбаев по-рано през вчерашния ден, към 500 негови последователи се събраха пред Народното събрание на страната. Полицията се опита да разпръсне стачкуващите със сълзотворен газ. Те обаче се разбягаха по прилежащите улици, а чиновниците на реда започнаха да ги преследват и да ги арестуват.
Според вътрешното министерство на Киргизстан, полицията е разпръснала " нападателни протестиращи, които нарушавали публичния ред и блокирали трафика ". " „ В опит да бъде спряно хулиганството и плячкосването, са употребявани специфични средства с цел да бъде разпръсната тълпата от нападателни последователи на Атамбаев ", оповестиха от ведомството.
Специалните елементи щурмуваха резиденцията на Атамбаев, която се намира в село Кой Таш, на към 15 км от столицата Бишкек, в сряда, само че несполучливо. Ситуацията ескалира, откакто негови последователи оказаха опозиция, с цел да не бъде задържан.
В четвъртък резиденцията беше щурмувана още веднъж, само че след новите конфликти, Атамбаев се съобщи и беше откаран в столицата за разпит - поради дело за корупция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР