Ситуацията у нас в момента е такава, че много българи

...
Ситуацията у нас в момента е такава, че много българи
Коментари Харесай

Истинска история: Работя като чистачка в чужбина

Ситуацията у нас сега е такава, че доста българи отпътуват за чужбина. Някои учат и последователно се откриват в страната, където е било образованието им, други учат и след това се връщат у нас, а трети отпътуват, с цел да работят. И тук има няколко разновидността. Единият е, когато българи са си намерили сезонна работа и отиват в чужбина единствено за няколко месеца. Другият вид е човек да замине за непрекъснато. Обикновено в тези случаи хората работят неща, които им попадат. В доста от тези случаи българите са ангажирани в обслужващата сфера и почистването. Когато обаче някой ги попита какво работят, те премълчават истината.

Може би се тормозят от реакцията, или се срамят от работата, която правят, само че е реалност, че рядко някой споделя в прав текст какво прави. Днес ви описваме една същинска история, която е поучителна и почтена за почитание. Става дума тъкмо за една жена, която отпътува в чужбина, с цел да търси по-добър живот и стандарт. Нейна другарка споделя, че тя е работела като чистачка.

Приятелката споделя, че тя самата в никакъв случай не е споменавала същинската работа на дамата пред другари.

Винаги е измисляла нещо друго или пък е казвала, че не е наясно с какво тъкмо се занимава приятелката й в чужбина. Един ден, когато дамата се върнала у нас, излезли на открито с другари. Тогава някой от компанията попитал какво прави тя в непознатата страна, а дамата непосредствено и намерено декларирала, че е чистачка. Цялата компания се сепнала и замълчала. Тогава дамата обяснила, че срамна работа няма и че е щастлива от това, което прави, тъй като й носи приходи и е с чиста съвест. Тази същинска история е образец за всички нас, че не трябва да съдим хората по това, което правят и че в действителност, срамна работа няма.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР