Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа

...
Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа
Коментари Харесай

Мистериозния петролен разлив замърси над 200 плажа в Бразилия

Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа в североизточната част на Бразилия през последните три месеца, занапред ще се утежнява. Това разгласи президентът Жаир Болсонаро и предвижда " доста по-голяма злополука ". " Най-лошото следва ", сподели президентът.

Той дефинира петролния разлив като " престъпен акт ". " Всички индикации " сочат, че петролът е бил излят от гръцкия танкер " Бубулина ", сподели той, представен от Франс прес.

Снимка: EPA

Бразилските управляващи към този момент оповестиха в петък след разбор на сателитни данни, че точно този транспортен съд е виновен за екологичната злополука. Гръцката компания Делта танкерс (Delta Tankers) отхвърли нейният танкер да е разлял петрола.
Бразилски " страж на гората " беше погубен от бракониери Пауло Паулино Гуаджаджара е част от група, която пази територии в Амазонската джунгла
Бразилската полиция претърси преди дни офисите на гръцката компания.

Снимка: EPA

Танкерът наподобява е изпуснал тежък недопечен венецуелски нефт в интервала 28-29 юли на към 700 км от крайбрежията на Бразилия на път за Сингапур.

Бразилският основен прокурор сподели, че страната ще изиска обезщетение за случая, като акцентира, че има мощни доказателства, че компанията, капитанът и екипажът не са съобщили на управляващите за разлива в Атлантическия океан.

Снимка: EPA

Според полицията океанографски и геолокационни данни демонстрират, че единствено гръцкият транспортен съд се е намирал в региона на разлива в интервала 28-29 юли.

До края на октомври петролният разлив, който се появи за първи път в края на август, засегна девет щата и 94 града, като лиши живота на доста животни и провокира затваряне на плажове.
Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA Доброволци почистват плажива в Бразилия от петролен разлив Снимка: EPA
Друго злополучие опустоши милиони декари в тропическите гори на Амазонка през август.
Пожарите в Амазония: 8 метода да спасим дъждовната гора Всяко малко деяние е значимо
До момента Бразилия е събрала към 2000 тона наслойка от плажовете си и работи по възобновяване на птиците и морските костенурки, наранени от замърсяването. Хиляди добрволци в цялата страна се включват в акцията по почистването.

Снимка: EPA

Поради това, че тежкият нефт не плава по повърхността на водата, обичайните способи по следенето му и задържането му надалеч от крайбрежията, се оказват неефективни, отбелязва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР