Ситуацията около Сирия е много опасна, първостепенен приоритет е да

...
Ситуацията около Сирия е много опасна, първостепенен приоритет е да
Коментари Харесай

Русия: Удар на САЩ в Сирия ще доведе до война

Ситуацията към Сирия е доста рискова, първокачествен приоритет е да се избегне американски боен удар, който може да докара до война. Това съобщи посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от Франс прес. На въпрос дали има поради война сред Русия и Съединените щати, той отговори: "За страдание не можем да отхвърлим която и да било възможност ".

Шведската проекторезолюция за задача за химическо разоръжаване в Сирия не е била разисквана на тази среща. Според дипломатически източници този текст се отхвърля от Съединени американски щати, Франция, Англия и Холандия, тъй като не вкарва основаване на проверяващ механизъм на хипотетичното химическо нахлуване от 7 април в Дума.

Междувременно, Русия е поискала Съветът за сигурност да се събере през днешния ден, с цел да разиска обстановката в Сирия и заканите за силови ограничения по отношение на Дамаск, прозвучали от страна на Съединени американски щати. Русия е поискала също по този начин генералният секретар Антонио Гутериш да участва на съвещанието.

По-рано президентите на Съединените щати и на Франция – Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, обявиха, че решение за военни ограничения против Дамаск още не е взето. Германският канцлер Ангела Меркел изрази поддръжка за съдружниците си, само че отхвърли опцията страната ѝ да взе участие във война. Италия също няма да взема директно присъединяване, съобщи министър председателят Паоло Джентилони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР