Ситуацията около колебанията в цените на газа може да отслаби

...
Ситуацията около колебанията в цените на газа може да отслаби
Коментари Харесай

WSJ: Цената на газта може да отслаби единството на САЩ и ЕС срещу Русия

Ситуацията към съмненията в цените на газа може да отслаби единството на фронта на западните страни в връзките с Русия, написа авторитетното американско издание The Wall Street Journal .

Чинджу Ли, колумнист на изданието, показва, че цените на този тип гориво са се увеличавали през цялата настояща година. В момента доставките на природен газ са лимитирани, а запасите от газ са изчерпани на фона на напрежението сред Европа и Русия, най-големият експортьор на природен газ. Във вторник цените на газа в Съединени американски щати паднаха внезапно, до момента в който в Европа, в противен случай, бързо се усилиха. Тази обстановка може да докара до геополитически последствия, счита създателят на материала.

„ Съединени американски щати и Европа до момента поддържаха обединен фронт във връзка с енергийната политика, като Съединени американски щати се хвалеха със способността си да доставят товари от полутечен природен газ до Европа. Внезапното редуциране на цените от една страна (САЩ) и финансовото напрежение от друга усилват риска от това политиките, а освен цените, също да се окажат разнообразни “, се споделя в публикацията.

Вестникът посочва два фактора, които оказаха отрицателно въздействие върху обстановката с цените на газа. На първо място, приказваме за това, че терминалът Freeport LNG в Тексас, който пострада от пожар, няма да възобнови работата си изцяло до края на 2022 година В резултат на това, заради по-ниския експорт, природният газ ще остане в Съединени американски щати, което значи, че Европа ще получава по-малко от този тип гориво.

Вторият фактор, упоменат от вестника, към този момент е директно обвързван с Русия. Във вторник „ Газпром “ разгласи, че е бил заставен да понижи доставките на газ през „ Северен поток “ спрямо проекта заради ненавременното връщане на газопомпените елементи от ремонт от Siemens и заради открити механически неизправности на моторите. Повишаването на цените на силата в Европа, написа вестникът, може да докара до затваряне на някои предприятия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР