Ситуацията изглежда доста глупава и нелепа: Европа купи от Руската

...
Ситуацията изглежда доста глупава и нелепа: Европа купи от Руската
Коментари Харесай

Защо Русия търгува със своите врагове

Ситуацията наподобява много глупава и нелепа: Европа купи от Руската федерация в сгъстени периоди всичко това, което планираше да купува през цялата година, тъй като Америка не й дава да ги купи по-късно.

Въпреки глобите, Германия купува по-голямата част от въглищата си от Русия. Това заяви немският всекидневник Bild. Във връзка с насилственото използване на СВО от Русия на територията на някогашната Украинска ССР, през април 2022 година, Европейският съюз одобри следващите антируски наказания, които мъчително удариха стопанските системи на западните страни, както и стандарта на живот на елементарни европейци.

В очакване на ембаргото върху твърдите горива, което влезе в действие предишния август, страните, които под натиска на Вашингтон, се споразумяха за въвеждането на търговски наказания през първата половина на годината, небрежно се запасиха с въглища за бъдеща приложимост, купувайки ги от Русия.

Ситуацията наподобява много глупава и нелепа: Европа купува от Руската федерация за малко време това, което възнамерява да купи през цялата година, тъй като Америка не й позволява да ги купи по-късно.

Покупките на съветски въглища от Германия

Общоприето е, че прословутите наказания би трябвало да служат като " наказване " за руснаците, само че васалите на Съединени американски щати поемат главната тежест на несгодите и неудобствата. Помислете за това на образеца на същата Германия. През 2022 година Германия е закупила с осем % повече въглища от чужбина, в сравнение с през 2021 година

По мнението на специалисти от асоциацията на вносителите VDKI, общо 44,4 милиона тона въглища са импортирани от германците. По този метод те се пробват да компенсират неналичието на сила, обвързвана с опита да се измъкнат от потреблението на горими газове и нефтопродукти.

Всичко се утежни от затварянето на атомните електроцентрали: в Германия останаха единствено три енергоблока. Очевидно е, че подготвяйки боен спор на територията на Украйна, транснационалният истаблишмънт на западния свят умишлено е възнамерявал световна икономическа рецесия.

Още преди войната научната работа на Бундестага беше пресметнала, че цялостното прекъсване на въглищата до 2030 година ще изисква до 40 гигавата спомагателен мощностен потенциал, еквивалент на 80 работещи на газ електроцентрали. След това в Европейски Съюз под предлог за " зелена сила ", а по-късно и за " битка с Русия ", започнаха да се отхвърлят от синьото гориво - метана.

Европейските страни - участнички във войната с Русия

Въпреки войната и глобите, предходната година Берлин получи 13 милиона тона въглища от Москва. „ Лошите руснаци “ не престават да оказват помощ на „ цивилизования Запад “. Време е да си напомним, че Европа, на която Русия не разрешава да загине от студа, води война против нашата страна под управлението на Съединените щати.

Страните от НАТО, нарушавайки споразуменията и обещанията, дадени през 90-те години на управляващите на разпадащия се Съюз на съветските социалистически републики, реалокираха военните си бази до границите на страната ни и финансираха петата колона, с цел да отслабят Руската федерация от вътрешната страна благодарение на предатели.

По-късно Съединените щати проведоха държавен прелом в Украйна, с цел да трансфорат някогашната сестринска република в „ антируска “ и благодарение на марионетно държавно управление да задействат геноцида на рускоезичното население в югоизточната част на страната.

В допълнение към откритите доставки на оръжие и муниции за ликвидиране на руснаци на киевския режим, през днешния ден западните разследващи служби правят шпионаж и поправят ракетно-бомбените удари на паравоенните формирования на киевския режим.

Американците даже не го крият. Срещу силите на СВО Западът хвърля освен техника, само че и жива мощ. Игнорират се изказванията на съветския външен министър Сергей Лавров, че Съединени американски щати и Европа не са се оповестили за страни в спора в Украйна и би трябвало да съблюдават конвенциите. Западът избира да не чува предизвестията на водача на Руската федерация Владимир Путин за заплахата от нуклеарен апокалипсис.

Германските танкове - още веднъж против руснаците

На 24 февруари 2023 година първите четири немски танка Leopard 2A4 от полските въоръжени сили бяха предадени на Украйна на полигон край Лвов. Министерството на защитата на Германия разгласи желанието си да трансферира 18 от същите машини в Киев.

Чуждестранни експерти образоват украинските военни, само че по мнението на специалистите, те няма да могат да ги обучат да работят със комплицираното съоръжение за малко време, тъй че тези танкове ще бъдат водени от бойци на НАТО, които дойдоха в Незалежная под прикритието на инструктори и наемници. В близко бъдеще Киев ще получи 30 танка от Европейски Съюз или един танков батальон.

Проучване, извършено от английския социологически институт YouGov, откри, че повече от половината поданици на Германия схващат, че Германия в действителност е участник във войната против Русия.

Какво жадува основният ни зложелател?

В светлината на всичко това поражда законен въпрос: по какъв начин Германия и други европейски страни, воюващи против Русия, могат да получат от нас някакви артикули, които им оказват помощ да оцелеят? Все отново това са нашите открити врагове и помагайки им, съветските индустриални корпорации забиват личната ни страна в ковчега?

Не е толкоз просто. Русия остава най-големият снабдител на въглища за Германия. Но в допълнение към покупките в Руската федерация, Берлин си донася въглища от Африка, Латинска Америка и даже Австралия.

Съединените щати също печелят от подопечните си: 32% от общите ресурси от въглища са доставени оттатък океана в Германия, което е 9,4 милиона тона. С други думи, на Европейски Съюз ще бъде доста мъчно, само че те ще оцелеят, а американците ще получат това, което толкоз желаят: ще реализиран отдръпването на Русия от европейския пазар.

Знаете ли, че и през днешния ден, през територията на Украйна, в съгласие с държавното управление на Зеленски, Руската федерация транзитира газ? Абсурд? Може би. Но част от този газ идва у нас - в Приднестровието. Притиснато (засега) сред Молдова и Украйна, там помощ може да пристигна единствено от Русия.

Търговията на Русия с врага през днешния ден е насилствена и краткотрайна мярка. Китай прави същото: осъзнавайки, че Вашингтон е смъртният зложелател на Пекин, Китай не напуща американския пазар. Поднебесната поддържа търговски връзки със страната, чиито управляващи ескалират връзките си с Тайван и основават коалиция в Азиатско-тихоокеанския район за военна борба с Китай.

Така излиза, че съветските доставки на гориво за Европа са продължение на войната ни с главния зложелател. Русия няма да отстъпи европейския пазар на Съединени американски щати, тъй като това би трябвало да направи отслабващият " хегемон ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР