Ситуацията е много лоша. Намирам се в град Нурдагъ, който

...
Ситуацията е много лоша. Намирам се в град Нурдагъ, който
Коментари Харесай

Адът в Турция: Градовете Нурдагъ и Хатай са сринати, хаосът властва СНИМКИ

Ситуацията е доста неприятна. Намирам се в град Нурдагъ, който се намира в окръг Газиантеп. Градът е изцяло срутен, на 20 км е от епицентъра на огромните земетресения. Повечето здания са сринати. Има димна завеса, въздухът е ужасяващ. Спасителни екипи непрекъснато работят по търсенето на оживели хора. Огромен брой хора остават под отломките ", описа за ужаса в Турция журналистът Нора Чолакова в ефир на " България заран ".



Град Кахраманмараш

" Много е студено, доста хора са принудени да спят по улиците. В Адана е относително умерено, въпреки да има 11 срутени здания и над 100 починали. Кацнахме към 2 часа през нощта, видях безпорядък на летището. Много време нямаше кой да ревизира паспортите на идващите пасажери. Спасителите ни споделиха, че са работили на 3 терена. До през вчерашния ден по обяд не бяха разкрили нито един човек ", сподели още тя за Bulgaria ON AIR.



Разговаряла е с хора, които са напалили огън по улиците. Екипи доставят дърва за огрев на хората, измежду които има и доста дребни деца.

" Цялата страна е мобилизирана да оказва помощ на потърпевшите. На хората се обезпечават сандвичи, плодове, вода, топли облекла, одеяла. Има построени доста палаткови лагери в открити пространства като паркове ", уточни Нора Чолакова.



Семейство от Хатай ѝ е споделило, че градът безусловно е премахнат от земята, а те са оживели като по знамение. По думите на журналиста хората са извънредно обезпокоени, само че демонстрират самообладание.

" Най-големият им е боязън е не от нови трусове, а от загуба на още обичани хора. Трагедията е голяма, само че се стараят да са спокойни, единни и всеки да оказва помощ на другия ", посочи Нора Чолакова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР