„Ситуацията е критична, той определено бедства някъде. Въпросът е къде.

...
„Ситуацията е критична, той определено бедства някъде. Въпросът е къде.
Коментари Харесай

Близък приятел на Боян Петров с притеснителни думи: Ситуацията е критична!

„ Ситуацията е сериозна, той несъмнено бедства някъде. Въпросът е къде. Все отново през днешния ден е един прекрасен ден да се случи знамение “. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия професор Павел Стоев, който е непосредствен другар на изчезналия планинар Боян Петров.

Професор Павел Стоев

„ Той е целенасочен човек. Поставя си ясни цели и ги преследва, до момента в който ги реализира. Той има мощна воля. Не знам различен човек, който продължава толкоз самоуверено, след всичко, което той е претърпял “, сподели проф. Стоев.

„ Всичките тествания – битката с рака, контузиите, сериозните обстановки в планината, са го създали по-силен. Преживява ги, само че с доста битка и мощна воля “, показа още приятелят му, който го познава от повече от тридесет години.

През 2000 година изследвахме няколко пещари в Румъния. В Карпатите трябваше да се спуснем в термален извор, само че хората, които се бяха пускали преди нас бяха поставили въжетата погрешно. Затова с Боян паднахме от височина от към 10 метра. Той имаше доста счупени ребра, а аз бях съществено контузен. Трудно се измъкнахме “, спомни си Павел.

„ Шанс да бъде открит постоянно има. Аз вътрешно чувствам, че нещата могат да имат добър край. Има два вида бедствия, които могат да се случат в планината – постепенно протичащи се и бързо. За бавните съм сигурен, че може да ги планува и избегне. Бързите като лавина или нещо подобно…за там ни би трябвало висша мощ “, сподели за край приятелят на изчезналия планинар.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР