Системният проблем с разделението на властите се появи по време

...
Системният проблем с разделението на властите се появи по време
Коментари Харесай

Божанков: Служебните кабинета бяха превърнати в инструмент за пропаганда, това трябва да се промени

Системният проблем с разделянето на управляващите се появи по време на служебните кабинети. Заради това предложих на парламентарната група на ПП-ДБ да внесе законопроект, който преразглежда пълномощията на служебните кабинети и ограничение на президентските квоти в регулаторите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Според народния представител те са се трансформирали в инструмент за агитация. И дефинира законопроекта като " анти-еднолична власт ", а не " анти-Радев ".

" Независимо кой е президент, не би трябвало да стигаме до състояние, в което някой самичък утвърждава своите кандидатури и назначения, изключително когато Народното събрание не работи (...) Нашата Конституция изисква от президента да бъде обединител, а нашият президент желае да бъде проруски. Това разделя хората на войнолюбци, както той ги назовава и други, които на него му харесват ".

Предложените промени в закона са само в пълномощията на Народно събрание и единствено то може да реши дали да редуцира президентските квоти в регулаторите.

" Хиляди хора бяха заменени от служебната власт на президента и на тяхно място бяха сложени военни лица. Не знам дали военните имат квалификацията да ръководят цивилен структури и регионални управи ", разяснява депутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР