Систематичен преглед на наличните доказателства подсказва, че употребата на незахарни

...
Систематичен преглед на наличните доказателства подсказва, че употребата на незахарни
Коментари Харесай

СЗО: Изкуствените подсладители са риск за здравето

Систематичен обзор на наличните доказателства „ подсказва, че използването на незахарни подсладители (NSS) не дава никаква дълготрайна изгода за понижаване на телесните мазнини при възрастни или деца. Резултатите от прегледа допускат също, че може да има евентуални нежелани резултати от дълготрайната приложимост на NSS, като нараснал риск от диабет вид 2, сърдечно-съдови болести и смъртност при възрастни “, се споделя в изказване на Световната здравна организация (СЗО).

Франческо Бранка, шеф на СЗО по въпросите на храненето и сигурността на храните, акцентира, че изкуствените подсладители „ не са съществени диетични фактори и нямат хранителна стойност, тъй че хората би трябвало да обмислят други способи да понижат на приема на свободни захари, да вземем за пример консумация на естествено сладки храни, като плодове или неподсладени храни и питиета ”.

Миналата година огромно изследване във Франция означи допустима връзка сред изкуствените подсладители и покачвания риск от рак. А канадската здравна организация от дълго време предизвестява, че нискокалоричните заместители на захарта не са нито нужни, нито...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР