Системата за електронни услуги на Държавен фонд Земеделие“ не работи,

...
Системата за електронни услуги на Държавен фонд Земеделие“ не работи,
Коментари Харесай

Фермери не могат да подадат заявление за директни плащания след срив на системата на ДФ „Земеделие“

Системата за електронни услуги на Държавен фонд „ Земеделие “ не работи, което прави невероятно фермерите да се записват за директни заплащания и да се срещнат с изискванията и условията в новия програмен интервал . Голяма част от тях се притесняват, че няма да съумеят да получат средствата , за които аплайват.

„ Ако системата не сработи, няма да има никакво значение с какъв брой ще бъда продължен срокът. За да бъде спокоен секторът, извънредно значимо е да се вземат бързи ограничения и от министерството да кажат по кое време ще бъде отхвърлен казусът, с цел да можем ние умерено да работим по плана “, съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ Радостина Жекова , която е член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите .

В същото време от Държавна фирма „ Земеделие “ обявиха, че няма проблем с подаването на заявки и производителите могат да бъдат спокойни.

„ Припомняме, че Кампанията по директни заплащания за 2023 година е първа от новия програмен интервал. Интервенциите, схемите и ограничения, включени в Стратегическия проект, са 51, като съвсем половината от тях ще се ползват за първи път от тази Кампания. В тази връзка привеждането на системите Интегрирана система за администриране и надзор /ИСАК/ и Системата за електронни услуги /СЕУ/ в сходство с условията за администрирането на подаваните заявки и реализиране на надзор, изискват несъмнено софтуерно време.

Държавен фонд „ Земеделие “ навреме създава логаритми, тестване на функционалности и контроли, нужни за обезпечаването на безпроблемна работа на двете системи. По-голямата част от тях към този момент е подготвена и работеща в ИСАК. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР