Системата Travel Assist се използва за първи път при Arteon

...
Системата Travel Assist се използва за първи път при Arteon
Коментари Харесай

VW Arteon вече позволява асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч

Системата Travel Assist се употребява за първи път при Arteon и Arteon Shooting Brake. Отговорността за контрола върху транспортното средство от самото начало се носи от лидера, само че системата Travel Assist е в положение доста да го облекчи, поемайки грижата за ръководството, прекъсването и ускорението на Arteon при скорост на придвижване сред 0 км/ч и 210 км/ч. За осъществяването на тази комплицирана задача, Travel Assist стъпва на основата на сложни системи като адаптивния темпомат ACC (Adaptive Cruise Control) за надзор на скоростта и дистанцията, на системата за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist за надзор на ръководството, както и на системата за отбрана от насрещен конфликт Front Assist с функционалности за различаване на пешеходци РМ (Pedestrian Monitoring) и за самостоятелно спешно прекъсване АЕВ (Autonomous Emergency Braking). Водачът задейства системата посредством натискане на обособен Travel Assist бутон на новия мултифункционален волан и следва да държи ръцете си непрекъснато на кормилото и при включена асистираща система Travel Assist - електрониката на Arteon и Arteon Shooting Brake следи и открива това чрез нови, чувствителни на досег панели на повърхността на кормилото, които подсигуряват доста по-надеждно отчитане при дълги, прави и равни сектори от пътя от употребяваното в предходния модел решение с отчитане на основата на ъгъла на завиване.
 VW Arteon към този момент разрешава асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч

В състава на Travel Assist са включени също асистиращи функционалности, които улесняват лидера при придвижване в пътни сектори със тапи и строителни работи (Traffic Jam Assist и Roadwork Lane Assist). При придвижване със скорост до 60 км/ч, тези функционалности основават доста облекчение с автоматизираното прекъсване, потегляне и поддържане на Arteon в центъра на пътната лента. Разбира се, лидерът и в тези случаи би трябвало да държи най-малко една от ръцете си на кормилото. Версиите на Arteon и Arteon Shooting Brake, чието общоприетоо съоръжение включва системите ACC и Lane Assist, са оборудвани и с функционалностите Traffic Jam Assist и Roadwork Lane Assist.

Системата за отбрана от удар начело Front Assist
също се отличава с по-ефективна и прецизна работа. Стандартната функционалност за автоматизирано спешно прекъсване AEB (Autonomous Emergency Braking) на Front Assist също е усъвършенствана и изведена на ново равнище и към този момент се отличава с разширени благоприятни условия. АЕВ към този момент реагира доста по по-внимателно и точно при пешеходци, пресичащи платното в комплицирани обстановки на пътя.
Асистиращата система Side Assist
реагира по-рано. Действието на системата за поддръжка на лидера при промяна на лентите за придвижване Side Assist също е усъвършенствано. Системата предизвестява индивида зад кормилото за съществуването на коли наоколо настрана и зад Arteon при маневри за промяна на лентата и към този момент се включва автоматизирано при постигане на скорост от 10 км/ч (30 км/ч досега). Наред с това, бързо приближаващите в прилежащата лента коли към този момент се разпознават по-бързо и тъкмо.
 VW Arteon към този момент разрешава асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч

Асистиращата система Lane Assist
е още по-прецизна. Благодарение на внедряването на ново потомство видеокамери, последната версия на системата за поддържане на лентата за придвижване към този момент е в положение още по-точно да разпознава пътната лента и нейните граници под формата на затревени банкети и по този метод да подсигурява оптимално прецизното водене на Arteon в неговата лента.
Още по-точна функционалност Dynamic Road Sign Display.
Инженерите на Volkswagen са оптимизирали и работата на динамичната система за различаване на пътните знация DRSD (Dynamic Road Sign Display). Точността ѝ също е нараснала с потребление на нова видеокамера, която дава опция за различаване на табелите за границите на обитаемоте места, както и на знаците „ стоп” и „ неразрешено влизането”. Системата към този момент употребява и онлайн информация. Водачът може да конфигурира и характерни ограничавания на скоростта при пътешестване с ремарке или каравана.
Асистираща система Rear View с функционалност Cornerview.
Видеокамерата за следене на маневрите на заден ход Rear View също е усъвършенствана и в този момент наред с останалото, към този момент предлага и спомагателна функционалност Corner View (която уголемява ъгъла на картината на инфотейнмънт системата от 90 градуса до широкоъгълна с обсег 170 градуса) и специфична функционалност при изтегляне на прикачен товар (показва теглича в аспект от горната страна за по-лесни маневри за закачането на ремаркето).
Списък на всички асистиращи системи и системи в региона на задвижването и светлините:
Адаптивен темпомат ACC (Adaptive Cruise Control) с превантивно ръководство на скоростта, прекъсването и ускорението (асистирано шофиране до 210 км/ч)
Area View (картина с панорамен аспект към автомобила)
DCC (адаптивно ръководство на ходовата част)
Dynamic Light Assist (усъвършенствано интерактивно ръководство на дългите светлини)
Eлектомеханичен сервоусилвател на спирачната система
Emergency Assist (асистираща система при незабавни случаи с липса на реакция от страна на водача)
Emergency Call (услуга за незабавно повикване)
ESC (Electronic Stability Control – електронна система за стабилизиране на държанието на пътя)
Front Assist (система за следене на зоната пред автомобила) с функционалност за следене на пешеходци Pedestrian Monitoring и за спешно прекъсване в градски условия City Emergency Braking System
Lane Assist (система за поддържане на лентата за движение)
Light Assist (управление на дългите светлини)
Automatic Post-Collision Braking System (автоматична система за задържане на място на автомобила след инцидент)
Park Assist (асистираща система при маневри за паркиране)
Проактивна система за отбрана на пасажерите Proactive occupant protection system с функционалност PreCrash в задната част
Rear Traffic Alert (предупреждение за придвижване на коли зад Arteon)
Rear view camera system (система от видеокамери за придвижване на заден ход – към този момент с функционалности Corner view и Тrailer view)
Side Assist (асистираща система при промяна на лентата за движение)
Dynamic Road Sign Display (асистент за различаване на пътните знаци)
Start-Stop 2.0 (включително изключване на мотора при придвижване с до 7 км/ч)
Travel Assist с Traffic Jam Assist и Roadwork Lane Assist (асистирано ръководство в лентата и надзор на дистанцията със скорост до 210 км/ч)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР