Системата от правила за прием в първи клас във Варна

...
Системата от правила за прием в първи клас във Варна
Коментари Харесай

Системата от правила за прием в първи клас във Варна ще бъде актуализирана

Системата от правила за банкет в първи клас във Варна ще бъде обновена за новата образователна 2019/2020 година. Това сподели Лилия Христова, шеф на Дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна, пред Агенция " Фокус ".

Тя акцентира, че електронната система за банкет в първи клас във Варна е стартирала сполучливо и подсигурява ясни правила и бистрота при осъществяване на дейностите по приема. „ З 967 първокласници сполучливо бяха записани в общинските учебни заведения за образователната 2018/2019 година. 

Промените в Наредба 10 за организация на дейностите в учебното обучение от 5 октомври 2018 година изискват общинската Система от правила за банкет в първи клас за новата образователна година да бъде обновена. Въведени са промени в част от критериите. В първа група наедно с децата по сегашен адрес с уседналост над 3 години влизат деца, които имат по-голям брат или сестра до 12 -годишна възраст в учебното заведение. В спомагателните критерии с преимущество са деца, които имат двама или повече братя или сестри, както и деца с един умрял родител. Досега преимущество имаха единствено цялостните сираци “, уточни Лилия Христова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР