Системата, която австрийската компания "Капш" разработва, дава възможност за купуване

...
Системата, която австрийската компания "Капш" разработва, дава възможност за купуване
Коментари Харесай

Купуваме електронни винетки през смартфона

Системата, която австрийската компания "Капш " създава, дава опция за пазаруване не електронна винетка и през мобилно приложение и уеб сървър, а винетката единствено за почивни дни ще коства към 10 лв.. Това изясни през вчерашния ден ръководителят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов. Той участва на демонстрацията на методите за пазаруване на електронни винетка за леките коли и транспортните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване. Този терминал ще работи с дебитни и кредитни карти, с пари няма да може да се заплаща в него, посочи шефът на АПИ. Той удостовери, че през идната година няма да има смяна в цените на винетките. Те се резервират такива, каквито са сега. Годишната винетка продължава да бъде 97 лв., месечната - 30 лв., седмичната - 15 лв.. Предстои да бъде избрана цената на уикенд винетката. Тя ще бъде в порядъка на 10 лв. и ще бъде избрана с решение на държавното управление.
Новоизграждащата се ТОЛ система планува към този момент купените винетки, които са с годност след 1 януари 2019 година, да бъдат конвертирани в системата със периода на годност, какъвто е на винетката. Това ще може да се случва след 15 декември. За облекчение на водачите ще бъдат предоставени разнообразни благоприятни условия за конвертиране на винетката. Освен 500-те терминала ще има и към 1000 пункта от разпространителската мрежа на винетната система. Ако водач, който има годна винетка и пропусне да я конвертира в системата, тя няма да го регистрира като извършител и няма да му бъде наложена санкция. При прекъсването от надзорен орган на подобен лидер, неговата винетка ще бъде въведена в системата на място от оператор на автомобила, само че няма да бъде установено нарушаване, добави още инж. Глосов.
Както е известно, от началото на идната година стартира използването на електронната винетка. Тя ще размени хартиената. Над 500 ще бъдат терминалите, ситуирани по пътната инфраструктура, които ще могат да бъдат обслужвани на 8 езика. Хората, за които пазаруването на стикер от терминал ще ги затрудни, ще могат да употребяват услугите на физически лица и да купуват винетки от бензиностанции, от регионалните пътни ръководства на АПИ и други места, добави Светослав Глосов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР