Система от камери следи вече денонощно петте вход-изхода на Монтана

...
Система от камери следи вече денонощно петте вход-изхода на Монтана
Коментари Харесай

„Умни” камери пазят Монтана

Система от камери следи към този момент непрекъснато петте вход-изхода на Монтана и основни места в регионалния град. Данните от видеонаблюдението се подават в общинската администрация и полицията и се употребяват за попречване и откриване на закононарушения и запазване реда и спокойствието в региона, заяви кметът Златко Живков.

 videonabludenie_montana201711b

Камерите и техниката, която ги поддържа, са високотехнологични и в действително време проучват постъпващата информация. Чрез тях могат да бъдат открити крадени и търсени коли, да се открият нарушавания при придвижването по пътищата, да се документират закононарушения и вандалски актове, обясниха специалисти. Аналитичното видеонаблюдение е построено от български мобилен оператор, който работи дружно с австрийски телеком и е първа крачка към превръщането на Монтана в „ интелигентен ” град. Цената на цялата система е под 30 000 лв..

„ Опитваме се да опазим спокойствието и сигурността на жителите и общинското имущество. Това не е респресивна мярка, от камерите могат да се безпокоят автоджигитите, крадци, телефонни измамници и вандали, които чупят и унищожават построеното от всички с доста труд! ”, съобщи кметът Живков. В идващите месеци видеонаблюдението ще бъде разширено и във всички паркове в Монтана, а по-късно и в селата, споделиха от локалната администрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР